272019Tem
En Etkili ve En Doğal Güzellik İlacınız: “UYKU”

En Etkili ve En Doğal Güzellik İlacınız: “UYKU”

“Güzellik Uykusu” Efsane Değil Gerçektir…

Uyku, sadece bir dinlenme süreci değildir. Aynı zamanda vücudun en doğal, en ağrısız, en yan etkisiz, en etkili, en ucuz, en keyifli güzellik ve yaşlanma önleyici ilacınızdır. “Güzellik uykusu” sözü de, uykunun güzelliğinize ve sağlığınıza olan katkısından gelmektedir. Uyku sırasında, tüm vücut dokuları, cildimiz, bağışıklık sistemimiz ve beyin fonksiyonlarımız,  bir bilgisayarın yeniden açılıp kapanmasıyla düzeldiği gibi, yenilenirler; “Yeniden başlat” moduna geçer.  Gün boyunca oluşan bütün metabolik, kimyasal çöpler ve toksik maddeler uykuda temizlenir.

Vücut günün ilk saatlerinden gece yarısına dek stres hormonu olarak bilinen, deri hücrelerini yaşlandıran, kortizol adında hormon salgılar. Ancak biyolojik saatimiz 23.30’u gösterdiğinde uyumamız gerekiyor. Çünkü o andan itibaren vücudumuzda gün boyu salgılanan kortizol yavaşça azalmaya başlar. Yerine, cildimizi yenileyen, onaran, nemlendiren, daha kaliteli ve daha elastik hale getiren “Büyüme hormonu” salgılanması başlar. Büyüme hormonu üretiminin en yüksek olduğu saatler gece 22.00-03.00 arasıdır; uykunun en derin safhasında tavan yapar. Uykunun ilk 3-4 saati gerçek “Güzellik uykusu” dur.  Yetersiz ya da bölünmüş uyku vücuttaki bu kritik yenileme sürecini etkiler. Yetişkin bir kişi ortalama günde 7-8 saatini uykuda geçirmelidir.  Bu uykunun da kaliteli uyku,  kesintisiz ve derin olması gereklidir.Yeterli uyku uyuyanların, uyku problemi yaşayanlara göre çok daha sağlıklı ve çekici oldukları ispat edilmiştir.

Kaliteli bir uykunun diğer vazgeçilmez hormonu “melatonin” dir.  Melatonin, biyolojik saatimizin anahtarı, güçlü bir antioksidan; mutluluk, huzur ve gençlik hormonudur.  Karanlıkta salgılanması artar; bu nedenle “Karanlıklar hormonu” da denir. Başta uyku ve uyanıklılık döngümüzü yönetir. Ancak bağışıklık sistemi dahil pek çok vücut sistemimizi etkiler.  Yaşlanmayı geciktirdiği, saçın beyazlaması ve dökülmesine de etkili olduğu gösterilmiştir. Beyinden, sadece gece saatlerinde ve teknolojinin bütün fişleri çekilince devreye girer.  Gece 23:00 – 03:00 arasında yoğun bir şekilde salgılanır. Melatonin, büyüme hormonu salgılanımı da uyarır ve böylece cildiniz onarılır.  Bu şartların sağlanamadığı durumda, örneğin 00.30’da yatıp, 01.00’de uykuya dalmamız halinde salgılanabilecek hormon miktarı yüzde 20’ye düşer.

Siz uyurken cildiniz yenilensin…Uyuyarak güzel ve genç kalın…

Cildiniz için yapabileceğiniz en güzel şey iyi bir gece uykusudur…

İyi uyunmuş bir gecenin sonrasında, aynadaki farkı hissedersiniz…

Bir gecelik bile olsa kötü ve yetersiz bir uyku tıpkı kötü bir yemek gibi cildinize zarar verir…