172023May
“Göz çevresi” ilk yaşlanacak bölgenizdir.  Göz çevrenizi korumanın yolları

“Göz çevresi” ilk yaşlanacak bölgenizdir. Göz çevrenizi korumanın yolları

“Göz çevresi” ilk yaşlanacak bölgenizdir.

Göz çevremiz yüz cildimizin en hassas ve en ince bölgesidir. Güneş ışınlarına karşı duyarlı ve savunmasızdır. Bu bölge mimiklerin etkisiyle sürekli hareket ettiği için de kronolojik olarak en erken yaşlanan bölgedir.

Zamanın eli size değmesin istiyorsanız, göz çevresindeki yaşlanma belirtilerini yavaşlatmak için bu bölgeye güneş koruyuculu ürün kullanmak zorundasınız.Güneşe maruz kalmak, kırışıklıkların oluşumuna, var olanların artmasına, koyu renkli halkalara ve şişliklere neden olur. Bu nedenle yüzünüze koruyucu kullanırken göz çevrenizi ihmal etmeyin.  Belki ihmal ediyor olabilirsiniz. Çünkü güneş kremleri bu bölgede çoğu zaman yanma, batma, kaşıntıya yol açabilir.

Günlük bakımınızda bir dakikanızı göz çevrenize ayırarak, erken kırışıklıklar yerine, yaşla gelen bilgeliğin keyfini çıkarabilirsiniz!

İşte size çok zahmete girmeden göz çevrenizi korumanın yolları :

• Doğru ürünü seçin

Gündüz kullandığınız ürünün güneşten koruyucu içermesine özen gösterin. Koruyuculu üründeki farkı yaratan içeriktir. Hızlı emilen, su bazlı, hassas (alerjik) ciltler için geliştirilmiş mineral bazlı ürünleri tercih edin. Kolay emilen ürünler cilt yüzeyinde kalıntı bırakmaz ve de gözünüzün içine kaçmaz.  Böylece gözleriniz kaşınmaz ve yanma hissi duymazsınız.

• Göz çevresi derisine nazik davranın

Göz çevresi derisinin, ince ve hassas olması nedeniyle,  ovalamak   ince çizgilerin oluşumuna ve derinleşmesine sebep olabilir.  Elinizdeki en zayıf parmağın “yüzük parmağı” olduğunu unutmayın.  Bu bölgede kullandığınız ürünleri hep yüzük parmağınızla, ufak dokunuşlarla, tamponlama hareketleriyle uygulayan.  Çekme, çekiştirme hareketleri uygulamaktan kaçının.  Göz çevresi derisini kuvvet karşısında kopma riski taşıyan bir gül yaprağı olarak düşünün.

• Güneş gözlüğü kullanın

Güneş koruyucunuza ek olarak UVA/UVB koruması etiketini taşıyan güneş gözlüğü kullanın. Bildiğiniz üzere göz kısmak, göz çevresinin kırışmasına sebep olur. Dışarıda güneş gözlüğü takma alışkanlığı sayesinde sürekli gözlerinizi kısmazsınız. Ayrıca dışarıda geçirdiğiniz zamanlarda gölge ortamları tercih edin.

• Cilt kanserine karşı dikkatli olun

Göz kapaklarındaki deri çok ince olduğundan, cilt kanseri bu bölgede çok hızlı yayılır.  Bu nedenle en iyi koruyucunuz yine güneş kremi ve güneş gözlükleri olacaktır. Göz kapağınızda farklı bir cilt lezyonu görürseniz, dermatoloğunuza danışın. Dikkatli olun ki  pişman olmayın.

• Gece bakımını unutmayın

Geceleri, göz çevresini hep nemli tutmaya özen gösterin. Çok özellikli, çok reklamı olan bir göz kremi seçmenize gerek yok. Bu hassas bölgeyi, çok basit bir şekilde, sadece bir nemlendirici kullanarak nemli tutmak ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltacaktır.