102016Mar
Cildinizin yaşlanmasına neden olan günlük 8 alışkanlığınızdan vazgeçin…

Cildinizin yaşlanmasına neden olan günlük 8 alışkanlığınızdan vazgeçin…

Günlük alışkanlıklarımız  sinsidir, fark edemeyiz, göremeyiz. Çoğu zaman bu alışkanlıkların cildimize ne yaptığını açıkça görünceye kadar zararlarının farkına varmıyoruz bile. Kırışıklıkları önlemek istiyorsanız değiştirmeniz gereken 8 alışkanlık aşağıda verilmiştir:

  1. Cildi hava kirliliğine karşı savunmasız bırakmak

Hava kirliliği, cildimizdeki oksijen ve kolajen miktarını azaltır. Çevresel kirlilik hem cilt tonunuzu bozar hem de cildin lekeli görünmesine ve sivilce patlamalarına neden olabilir. SPF’li bir ürünle cildinizi koruyun, her akşam yatmadan önce yüzünüzü yıkayın, haftada iki kez ölü hücrelerden arındırın ve nemlendirin, nemlendirin ve bir daha nemlendirin.

  1. Cildi aşırı yıkamak ve az nemlendirmek

Cildinizi çok fazla yıkamak cilt hücrelerinizin kurumasına neden olabilir ve bu da cildinizi matlaştırıp hasar görmüş yerlerini daha da belirginleştirir. Sabahları yüzünüzü yıkamayın çünkü uyurken vücudunuzun cildinizi yenilemek için yaptığı her şeyi silip atmış olursunuz. Sadece biraz su serpin ve güne devam edin. Yüzünüzü yıkarsanız da, daha sonra nemlendirmeyi atlamayın.

  1. Makyaj yapmak için cildi gerdirmek

Bu vazgeçilmesi zor bir alışkanlıktır ama kırışıklıkları önlemek istiyorsanız önemlidir. Cildinizi makyaj yaparken gerdirmek eklemlerinize zarar veren tekrar edici bir baskıdan farksız değildir. Makyajı istediğiniz gibi yapmak için cildinizi ne kadar gerdirirseniz ya da müdahale ederseniz o kadar fazla kırışığınız olur.

  1. Yeteri kadar uyumamak

“Güzellik uykusu” doğru bir tanımlamadır. Uyurken cildiniz bir yenilenme sürecinden geçer. Az uyursanız cildinizin ve kullandığınız cilt bakım ürünlerinin işlevlerini yerine getirmeleri için de az zamanı olur. Yapılan bir çalışmaya göre bir ay boyunca her akşam sadece beş saat uyuyan kadınların kırışıklık ve lekeleri yedi saat uyuyan kadınlardan iki kat daha fazla olarak görülmüş. Yeterince uyuyabilmek için elinizden gelen her şeyi yapın.

  1. Yeterince su içmemek

Biz yaşlandıkça cildimiz de incelir ve daha kuru hale gelir, bu durumda ise cildimizin nemini korumak için yeteri kadar su içmek daha da önem kazanır. Her gün altı ila sekiz bardak su içmeye çalışın.

  1. Şişeden ya da pipetle su içmek

Gözlerimizi kısarak bakmak göz çevremizde nasıl ince çizgilere neden oluyorsa, suyu şişeden içmek ya da pipetle içmek de ağız çevremizde aynı etkiyi yaratıyor. Yüz kaslarımız aşırı çalışıyor ve “kukla çizgileri” dediğimiz kırışıklıklar oluşuyor. Bu nedenle içecekleri bardakla içmek ya da bardak boyutunda bir ağzı olan şişeyle içmek bu durumda faydalıdır.

  1. Makyajla uyumak

Makyajınızla uyursanız kırışıklara “davetiye çıkarmış” oluyorsunuz. Cildinizde parti yapan makyaj ve çevre kirliliği artıkları gözeneklerinize girip cildin elastikiyetini yani esnekliğini kaybetmesine neden oluyor. Cildinizi yatmadan önce her zaman ama her zaman yıkayın ve nemlendirin lütfen.

  1. Boynunuzu ve ellerinizi ihmal etmek

Bir çoğumuz yüzümüzdeki kırışıklıkları önlemeye o kadar takmışızdır ki boynumuzu ve ellerimizi unuturuz. Zaten günlük olarak cilt bakım alışkanlığınız var, buna boynunuzu ve ellerinizi de ekleyin, bir süre sonra bunun da bir alışkanlığa dönüşeceğini göreceksiniz.