262014Ara
Yaşa göre gençlik

Yaşa göre gençlik

“Yaşı olmayan ” doğal görünümlü insanlar gibi görünebilir miyiz?” Bazı insanın yüzü henüz 30 yaşında kırışıklıklarla doluyken bazısının ise 50 yaşındayken pırıl pırıl ve gergindir. Biyolojik saati durdurmak ya da gençlik çeşmesi diye bir şey yoksa eğer, bu kişiler arası farkın sırrı ne olabilir acaba?  Zaman değişti ve artık bay ve bayanların genç görünmenin sırrını ellerinde tutmak ve aynı zamanda olabildiğince de doğal görünmek istemeleri en yaygın görüştür.

 Yapılan bilimsel çalışmalarda, yaşlanan yüzle ilgili sınıflandırma ve tedavi seçeneklerimiz ayrılmıştır. Tabii ki kişisel ve ırksal farklılıklar da vardır. Siz de dermatologunuza danışarak kendinize bir yol haritası çizebilirsiniz….

  • 20-30’lu yaşlar. Kişiler genellikle güneşin zararlarından kaynaklanan minimal kırışıklıklara sahiptir. Tedavileri; retinol, vitamin C, hiyaluronik asit vb. içeren cilt tipinize uygun dermakozmetik cilt bakım ürünleri ve güneş kremlerini içerebilir.

  • 30-40’lı yaşların sonları. “hareket halindeki kırışıklık” veya kişiler güldüğünde veya diğer yüz ifadelerini kullandıklarında meydana çıkan çizgilerin yaşıdır. Bunlar botulinum toksin veya dermal dolgular gibi enjeksiyonlar, mezolifting ile tedavi edilebilir.

  • 50’li yaşlar. Kişiler sıklıkla “hareketsiz kırışıklıklara” veya yüz ifadesi olmayan bir yüzde izi kalmış çizgilere sahiptir. Lazer cilt yenileme veya kimyasal peeling ile birlikte dolgu enjeksiyonlarını içeren bir tedavi kombinasyonu kullanılabilir. Estetik operasyon da düşünülebilir.

  • 60’lı yaşlar veya daha ilerisi. Yüzün artık esnek ve yumuşak bir cilde sahip olmadığı, “sadece kırışıklıklar” zamanıdır. Tedaviler medikal kozmetik uygulamalar, lazer cilt yenileme veya estetik operasyonu kapsayabilir.

 

Kozmetik ürünlerden ve uygulamalardan yararlanın. 

Uygun ürün seçimi ve ayrıntı için dermatologunuzdan yardım alın.