42020Şub
Yaşlanma karşıtı  “VİTAMİN C” Beslenme desteği olarak mı alalım? Dışarıdan mı uygulayalım?

Yaşlanma karşıtı  “VİTAMİN C” Beslenme desteği olarak mı alalım? Dışarıdan mı uygulayalım?

“C vitamini” , cildimizi aydınlatan, kolajen üretimini destekleyen,  güneş ışınlarına karşı koruyan,yaşlanma karşıtı bir silah, güçlü bir antioksidandır.

Acaba C vitaminimizi meyve, sebze veya beslenme desteği tabletlerden mi alalım?  Dışarıdan mı cildimize uygulayalım?  C vitamini içeren cilt bakım ürünlerinden sağlayacağımız faydayı meyve ve sebzelerden sağlayamayız. Çünkü beslenme ve/ya diyet takviyesiyle alınan C vitamininin büyük bir kısmı midede yok olur.  Çok yüksek doz   C vitamini  (3g/gün) alımıyla ciltteki C vitamini konsantrasyonu tamamlanabilir. 

Ayrıca,  tüm C vitamini içeren dıştan uygulanan ürünlerin de aynı olmadığını bilmemiz gerekir. Çok yüksek dozda C vitamini içeren ürünler cildin hassaslaşmasına sebep olabilir. Düşük  dozda bir ürün ise etkisiz olacaktır.

Uygun formülasyondaki ürünlerle  derideki miktarı 20 katına kadar arttırılabilir. Genellikle önerilen doz %10-20 oranında kullanılmasıdır.  C vitamini içeren kozmetik ürünler ışık geçirmez ambalajlar içinde saklanmalı, doğrudan güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Işığa maruz kaldıklarında  oksidasyon uğrarlar ve kolaylıkla bozulurlar. Kutu açıldıktan sonra çok da uzun ömürlü olmazlar.