152023Nis
“Beslenme Treni”  Hattındaki Son İstasyon: Cildimiz!

“Beslenme Treni” Hattındaki Son İstasyon: Cildimiz!

Beslenme alışkanlıklarımız, yediğimiz, içtiğimiz her şey vücudumuz için enerji kaynağıdır. Hücrelerin yenilenmesinde ham madde ve enerji olarak kullanılır.

Cildimiz için de benzer durumlar geçerlidir. Cilt kalitesinin korunmasından egzamaya, kuruluktan akneye,  lekelenmeden yaşlanmaya, saç ve tırnaklarımızdaki pek çok soruna kadar yapı taşı ihtiyacı vardır.

 Cilt Neden İçten ya da Dıştan Desteklenmeli?

Sağlıklı ve yeterli beslendiğimizde tüm vitamin, mineral, protein vb. yapı taşlarını aldığımızı düşünebiliriz. Ancak şunu unutmamalıyız ki cilt, vücudun besinleri en son alan organlarından biridir. Diğer bir deyişle cildimiz, “beslenme treni” hattındaki son istasyondur! Yani tren, kalp, karaciğer, böbrekler gibi tüm hayati organ “istasyonlarından” geçtikten sonra kalan besinleri alır.

Yetersiz beslenen cilt, matlaşma, ışıltısını kaybetme,  soluklaşma, kuruma, erken yaşlanma gibi birtakım mesajlarla tepki verir.  Bir adım sonrasında ise gül hastalığı (rosacea), egzama, dermatit, akne gibi cilt hastalıkları ortaya çıkar veya var olanlar aktifleşir.

İşte, tüm bu sorunları önleyebilmek, en aza indirgeyebilmek için cildimizi ihtiyacı olan vitaminler, mineraller, fonksiyonel gıdalar, proteinlerle içten ya da dıştan desteklemeliyiz.