282016Şub

Makyajla uyumak cildinizi yaşlandırır

Makyajınızı yatmadan önce mutlaka temizler misiniz? Her gece? Hatta bir kadeh ya da çok fazla şarap içtiğinizde bile mi? Peki kanepede uyuyakalmışken? Belki de sadece makyaj çıkarmaya enerjiniz kalmıyor? Yalnız değilsiniz….

Son zamanlarda yapılan bir ankette kadınların üçte biri haftada iki kez makyajlı uyuduğunu itiraf etti  ve  bu kadınların hepsi yatmadan önce cilt bakımı rutinini bozduklarında, yüzlerinde lekeler, sivilceler, kuruma olacağını; kirpiklerinin kopup, kırılabileceğini bilmelerine rağmen böyle yapıyor.

Yapılan bir çalışmaya göre, makyajı temizlemeden uyumayı alışkanlık haline getirmek, cildin biyolojik olarak on yıl yaşlanmasına neden olduğu bildirilmiştir.  En büyük sorun çevreyi kirleten maddelerin ciltte birikmesi ve serbest radikal oluşumuna neden olmasıdır.  Bu her iki faktör de, cildin en önemli destek dokusu olan  kolajen ve elastik liflerine zarar verir,  parçalanmasına neden olurlar. Sonuçta cilt elastikiyetini kaybeder, yaşlanma belirtileri ortaya çıkar.

Ayrıca, cilt hücrelerinin yenilenmesi ve tamir işlevi gece uyku sırasında gelişir. Gece, kapalı ve karanlık ortamda çevresel kirlilikler en düşük düzeydedir.   Bu nedenle, gün boyunca birikmiş toksik maddelerin yok edilmesi ve yeni sağlıklı cilt hücreleri oluşabilmesi için en uygun zaman, gecedir. Cilt makyaj artıklarından arınmamış ise hücreler yenilenme ve tamir işlevlerini tam olarak yapamazlar.
Yaşlı görünmek bir seçenektir.

“Cildimizin en büyük düşmanı zaman değil, ona davranış şeklinizdir…”