212023Tem

MAKYAJ TEMİZLİĞİNDE YAPILAN 7 YANLIŞ!

Makyajla uyumanın sivilcelere, kuruluğa, yaşlanmaya ve diğer cilt sorunlarına yol açabileceğini biliyorsunuzdur. Peki, makyajı yanlış uygulamalarla çıkarmanın cildinize zarar verebileceğini biliyor musunuz?

İşte, makyaj temizliğinde yapılan yedi temel yanlış:

  1. Soğuk su kullanmak: Makyajı çıkarmak için vücut ısısına yakın, ılık su kullanın.

  2. Uygun olmayan bir temizleyici kullanmak: Temizleyici ürün alırken cilt tipinizi göz önünde bulundurun. Cildiniz kuruysa krem ya da süt yapısında temizleyiciler kullanın. Köpüren temizleyiciler, göz çevresinde ve ciltte tahrişe, hassasiyete yol açabilir. Cildi yağlı olanların ise krem türü temizleyiciler kullanması tam tersi etki yaratır; cildi arındırmadığı gibi gözenekleri de tıkar.

  3. Pamuklu pedler ve makyaj temizleme bezleriyle cildi ovmak, çekiştirmek: İnatçı, suya dayanıklı makyaj artıklarını çıkarmak için bu işlemi yapıyor olabilirsiniz. Cildinizi ovmak ve zarar vermek yerine, temizleyiciyi yüzünüzde en az 10-15 saniye bekletin. Böylece suya dayanıklı ürünlerin çözülmesini ve kolayca temizlenmesini sağlarsınız.

  4. Önce göz makyajını çıkarmak: Koyu renk ruj sürmeyi seven biriyseniz, rujun renginin tüm yüze yayılmasını önlemek için önce dudak temizliğiyle başlayın. Ardından yüzünüzü, en son olarak da gözlerinizi temizleyin. Önce gözleri temizlemek, eyeliner veya maskaranın tek seferde temizlenmesine asla yardımcı olmaz. Uyandığınızda gözlerin yakınında küçük kalıntılar bulursunuz.

  5. Yalnızca makyaj temizleme mendili kullanmak: Çoğumuz, kullanımı hızlı ve kolay olduğu için makyaj temizleme mendillerini kullanırız. Ancak bunların sadece makyajınızın üst tabakasını çıkardıklarını bilmelisiniz. Bu ürünleri yalnızca temizliğin ilk adımı olarak kullanabilirsiniz.

  6. Saçı bağlamamak: Yüz temizliğinize başlamadan önce saçlarınızı sıkı bir şekilde bağlayın. İşe yaramadığını düşünebilirsiniz ama açık saçlar, saç çizginiz tam olarak ortaya çıkmadığı için kısmi temizliğe yol açacaktır.

  7. Güneş kremini veya BB kremini temizlememek: Her gün BB krem ​​veya güneş kremi kullanan biriyseniz yatmadan önce cildinizi mutlaka temizleyin. Kullanılan her türlü losyon veya cilt bakımı ürünü gözeneklerin tıkanmasına neden olur, bu da sivilce ve siyah noktaların daha da artmasına yol açar.