172023Kas

Kış Aylarında Cilt Bakım Ürünlerinizi Katmanlandırın

Kış sadece gardırobunuzdaki giysileri değil aynı zamanda cilt bakımımızı da katmanlamanın mevsimidir! Cilt bakımınızı da tıpkı “dış giyim” gibi düşünebilirsiniz. Yani, soğuk, kuru ve rüzgârlı havalarda vücudunuzu sıcak tutmak için giysilerinizi nasıl kat kat giyiyorsanız, cildinizi de korumak ve nemlendirmek için kat kat bakım uygulamalısınız, çünkü cildin buna ihtiyacı var.  Burada amaç, farklı yapı ve konsantrasyondaki  birden fazla ürünü belirli bir sırayla  uygulamaktır. Genel bir kural olarak en hafif-ince- ürünlerle başlanıp en ağır-koyu kıvamlı- ürüne doğru ilerlenir.

Yumuşak bir temizleyici ile temizlenip tonikle canlandırılmış cilde önce ince, hızlı emilen  serum (nemlendirici, antioksidan),  ardından kalın, yavaş emilen nemlendirici krem sürülerek cilt bakımı yapılmalıdır. En son güneş koruyucu unutulmamalıdır.

Çok kuru bir cilde sahipseniz temizleme sonrası direkt nemlendirici katmanıyla başlayabilir, ikinci bir kat nemlendirici ile bitirebilirsiniz. Eğer yağlı, akneli bir cildiniz varsa serum sonrası nemlendirici adımını atlayabilirsiniz.

 Cilt bakım ürünlerini katmanlar halinde kullanırken

-Bir sonraki katmanı  uygulamadan önce her ürüne emilmesi için zaman tanımak,

-Sabırlı ve tutarlı olmak,

-Cildinize çok fazla ürün yüklememek,

-Temizleyici , tonik, serum , nemlendirici ve güneş kremi içeren basit bir rutin oluşturmak gerekir.