142021Şub
“Hiyaluronik Asit” Cildimizin Gençlik Şifresi, Cilt Bakımımızın Olmazsa Olmazı…

“Hiyaluronik Asit” Cildimizin Gençlik Şifresi, Cilt Bakımımızın Olmazsa Olmazı…

Hiyaluronik asit (HA) cildin gençlik şifresi, temel maddesi, doğal nemlendiricisidir. Ciltte nem, dolgunluk, ışıltı sağlar. Hem dıştan uygulanılan cilt bakımı ürünlerinde hem de enjekte edilebilen dolgularda kullanılan olmazsa olmaz bir içeriktir. Yumuşak, su çekici, jölemsi yapıda bir maddedir. Deri hücreleri tarafından günlük olarak yapılır ve 2-3 günde bir sürekli yenilenir. Tüm vücutta en çok deride, hücreler ve kolajen lif kümeleri arasında bulunur. Hücreler arası boşlukları doldurduğu için bir “yapı maddesi” görevi görür, cildin gerginliğini, esnekliğini sağlar. Ne yazık ki, yaş aldıkça cildimizdeki HA üretimi kademeli olarak azalır ve cildin HA depoları tükenmeye başlar ve 40-50 li yaşlarda bu kayıp %50 oranındadır. Cilt nemini kaybeder, ince çizgilenmeler oluşur. Birlikte cilt altı dokusu boşalmaya başladığı için esneklik kaybı, sarkmalar gelişir.

İyi haber şu ki, bizler HA dolgu enjeksiyonları ile boşlukları, katmanları yeniden doldurarak cilde sıkılığını, esnekliğini, nemini tekrar kazandırabiliriz. Günümüze kadar dünyada milyonlarca kişide kullanılmıştır. HA  dolgu maddelerini yüzün her bölgesine, derinin her tabakasına uygulayabiliyoruz. Yirmili yaşların başından itibaren kadın veya erkek, cildini yenilemek isteyen herkes için uygundur.

 Topikal kullanımda da  HA  mükemmel bir nemlendiricidir. Özellikle nemlendiricinizi seçerken  HA içermesine dikkat etmeliyiz.  HA içeren  ürünler, deriye uygulandığında cildin nem oranı artar; deri üzerinde ince bir film tabakası oluşturarak ve kolajen lifleri etkileyerek derinin yumuşamasını, esnekliğini ve yeniden yapılanmasını sağlar.