222016Kas
Probiyotik güzellik

Probiyotik güzellik

Eğer ışıltılı ve parlak bir cilt istiyorsanız,  sadece dışarıdan sürülen kremlerle düşlerinizdeki kusursuzluğa ulaşmanız mümkün değildir.  Çünkü, kötü çevre koşulları, toksinler, stres, genetik değişimler bağırsak florasını olumsuz etkileyerek,  obesite, depresyon, cilt hastalıkları (eksema, akne) gelişme riskini %57 oranında arttırıyor (JAMA-2015).  Yapılan araştırmalar “Beyin-cilt-bağırsak” gibi organlar arasında adeta kablosuz ağ bağlantısının var olduğu destekliyor. Sonuçlara göre, günlük belirli dozda probiyotiklerin alınmasının cilt sağlığı üzerinde etkili olduğunu, bağırsakta dost bakterilerin oluşmasını sağladığını ve stres kaynaklı cilt lezyonlarını azalttığını (sivilce-akne), saç yaşam döngüsünü hızlandırdığını göstermektedir.

Sindirim sisteminizi düzensizleştiren nedenler:

  1. İşlenmiş gıdalar (özellikle kızarmış), rafine karbonhidrat, yağlı ve şekerli gıdaların tüketilmesi

  2. Çok fazla süt ürünleri tüketmek

  3.  Eğer gluten, yumurta vb gıdalara hassasiyetiniz varsa, bu tür gıdaları tüketmek

  4.  Aşırı alkol tüketimi

  5. Stresli bir yaşam tarzı

  6. Yeterince egzersiz yapmamak

Sağlıklı ve güzel bir cilt için sindirim düzenleyici 6 ipucu:

Günlük rutininiz içine 6  sindirim sistemi ipucunu dahil ederseniz, akne, ekzema, kuru cilt gibi sorunlarınız kalmaz. Parlak ışıldayan bir cilde sahip olursunuz.

  1. Şeker, süt, gluten, kızarmış gıdalar, rafine unlar, yüksek sıcaklıkta pişirilmiş gıdalar ve soya ürünlerini azaltın veya diyetinizden çıkarın.

  2. Günlük probiyotik desteği tabletler (doktor önerisiyle)  alın ya da probiyotik gıdalar (yoğurt-kefir) tüketerek barsak florasını düzenleyin.

  3. Elma sirkesi, doğanın en iyi sindirim yardımcılarından biridir. Bu doğal mucize, sindirim sisteminizi temizler, dost bakterilerin üremesini sağlar. Günde, özellikle gece yatarken, 1 çorba kaşığı sirkeyi 1 bardak suya ya da salata soslarına ilave ederek tüketebilirsiniz. Besin desteği tablet olarak da alabilirsiniz.

  4. Bitkisel, doğal sindirim enzimleri alabilirsiniz.

  5. Akdeniz diyetiyle beslenin. Koyu renkli sebze ve meyveler, yağlı tohumlar (fındık, ceviz, badem), taneli ve kepekli gıdaların (çavdar, buğday, kara buğday),  tüketimini arttırın. Omega 3 desteği tablet alın.

  6. Yeterli egzersiz yapın. Egzersiz sindirim fonksiyonlarını düzenler, stres düzeyini düşürür