242016Eki

Yüzü yeniden şekillendirme & hacim kazandırma

Genç görünümlü bir yüzün yuvarlak hatları, dolgun elmacık kemikleri ve belirgin çene hattı vardır. Yanaklardan burun kenarına, oyuk içermeyen, yumuşak ve yuvarlak geçişler vardır. Yaşlanma, yüzün yumuşak dokularının hacim  kaybetmesine neden olur. Dudaklar ve yüz hatları  belirginliğini kaybeder, cilt esnekliğini yitirir, yer çekimine  yenik düşer.  Yüz üçgeni tersine döner, yüz ovali bozulur.

 

Yeni nesil, jel kıvamlı, dolgu maddeleri ile (JUVEDERM serisi) yüz  yeniden şekillendirilip,  hacim kazandırılabilir.  Amaç,  güzel, yakışıklı, genç ve doğal bir görünüm elde edebilmek; “sen ne kadar iyi görünüyorsun” dedirtebilmektir. Bakıldığı zaman, kişinin neresinde nasıl bir uygulama olduğunu anlayamamaktır.

 

Bu işlem ile  yaş ile bozulan çene konturu düzeltilebilir, eski yüz ovali yeniden oluşturulabilir. Yanak hatları vurgulanıp, diri yuvarlaklıklar kazandırılabilir.  Göz altına doğal bir şekilde yeniden  hacimli ve sıkı bir görünüm sağlanabilir.  Dudakların dış hattındaki dikey çizgilei giderir, dudaklara ve dudak hattına belirginlik katar, dudak köşelerindeki sarkmayı giderir. Juvederm serisi, yanaklarda ve çenede kaybedilen hacmi geri kazandırarak, cerrahi işlem gerekmeksizin,  hafif bir lifting etkisi de yaratır.

 

Gençlerde de yüz hatlarını değerlendirip, olması gerektiği hale getirmek, şekil kazandırmak amacıyla uygulanabilir.  Mesela genç ama düz bir yüz, ya da çenesi çok kısa bir kişide elmacık kemikleri daha belirgin hale getirilebilir, çene  uzatılabilir.  Burunda kontür bozukluğu olanlarda da şekillendirme yapılabilir. Yine, çökük sivilce izine sahip hastalarda,  yanaklara  uygulama yapıldığında, daha pürüzsüz ve düzgün bir görünüm elde edebiliyor.

 

Bazen de, hasta “kilo vermek istiyorum ama yüzüm çok inceliyor” diyor; işte onlara da yeniden hacim kazandırılabilir.  Hasta, yirmi kilo verebilir, ama yüz aynı kalır.

 

İşlem, küçük iğnelerle cilt altına enjekte edilerek,  bütün yüze kolaylıkla yerleştirilebilir.  Hiçbir morarma ve abartılı şişlik olmaz. En önemlisi, bütün bu uygulamalar sonucu, dolgu maddesi, cilt dokusu ile doğal bir şekilde uyum sağlar. Hasta yüzünde dolgu hissi, kıvam farkı, sertlik hissetmez.

 

Ufak dokunuşlarla yüzün ifadesi bir anda değişir; üstelik  iş ve sosyal yaşamdan uzak kalmadan,  uygulama sonrası fazla bir bakım gerektirmeden. Diğer güzel tarafı da, işlem yapıldığı anda hemen sonuç vermesidir. Aynaya bakıldığında değişiklik hemen fark edilebilir, kişi akşam toplantısına rahatlıkla katılabilir.

 

Ama tabii ki burada hekimin teşhisi, becerisi, kişinin yüz haritasının uzaktan ve yakından iyi değerlendirebilmesi çok büyük önem taşır.

 

Hastaların gerçek ihtiyacını anlamak ve buna uygun tedaviyi planlamak uzmanlık gerektiren bir süreçtir.