182018May
Sıcak yaz günlerinde cildinize top 10 güzellik sırları!

Sıcak yaz günlerinde cildinize top 10 güzellik sırları!

Yaz aylarında, güneş ve sıcakta  mükemmel görünmek isteyenlere top 10 güzellik önerisi;

  1.  “Botox” estetik tedavilerde halen tüm dünyada liderliğini sürdürüyor. Sebebi çok basittir; hızlı, kolay, acısız ve de sonuçları önceden tahmin edilebiliyor olmasıdır. Emin ellerde yapılan toksin uygulamaları yaşlanmanın gözle görünür belirtilerini doğal bir şekilde ortadan kaldırabiliyor. Düzenli botox tedavileriyle herkes sonuç alabiliyor.  Tedavinin  sonuçları  birkaç günde gözle görülebilir hale geliyor. Yani bahar ve yaz aylarında  güzellik planlarınızda bunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

2. “Dolgu maddesi enjeksiyonları” sınavlardaki “Fill in the blanks” bölümleri gibi, boşluklar doldurulur ya da yaş aldıkça cildin desteğini kaybettiği bölgeye hacim-destek sağlanır.   Cildin nem içeriği artar, esnek, ışıltılı, canlı ve gergin bir görünüm kazanır.  Çene kontürü düzelir; yüz ovali, yanaklar belirginleşebilir; yüz güzellik üçgeniniz eski şekline döner.

3. Yazdan önce “Ameliyatsız lifting” yöntemlerinden yararlanın. Son yıllarda geliştirilen “fokuslu ultrason” ve cilt altına yerleştirilen “organik ip”/altın örgü teknolojileri  ile sosyal yaşamdan uzak kalmadan yeni kolajenlerinize merhaba diyin, cildinizde hızlı toparlanma etkisi sağlayın.

  1. “Elleriniz” yaşlanma karşıtı bakımda çoğu zaman göz ardı edebilirsiniz. Bakımını kontrollü bir şekilde yapan herkese, özellikle yaşı belli eden bu bölgelere dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Yaşlandıkça, elleriniz kronolojik yaşınızı  göstermeye başlar.  Doku kayıpları ve deride incelme sonucu damarlar belirgin hale gelir.  El tedavisinde dermal dolgu maddeleri ile zahmetsizce ve beklemeye gerek kalmadan, hemen sonuç alabilir; damarlı yapınız  kaybolur.

  1. Dekolte ve boynunuz” da elleriniz Özellikle açık yakalı elbiseler ya da mayo   giydiğimizde yaşınızı belli eder. Cildimizin bu kısmı, yıllar geçtikçe güneşin verdiği hasar ve genel olarak cildin bu kısımlarının ince doğası sebebiyle kırışır. Bazı vitamin ve mineral enjeksiyonlarıyla, bazı  estetik tedavilerle (fokuslu ultrason vb) , daha derin dekolteleri giyme şansına sahip olabilirsiniz.

  1. Güzel bir bakış yüzü aydınlatır. “Göz ve çevresine” ışık dolgusu ile gözyaşı kanalı güçlendirilir, hacimlendirilir, alt göz kapağınızdaki sarkma yukarıya itilir. Böylece sizi yorgun, uykusuz, mutsuz gösteren ifadeniz kaybolur, daha parlak bir bakışa sahip olursunuz ve de yaz sıcağında kapatıcı kullanımından kurtulursunuz.

  1. “Dudaklarınız”ı, özellikle dış köşelerini hafif volümlendirin… Burada, amaç hiçbir zaman abartılı, balık ağzı şeklinde büyük dudaklar oluşturmak değildir; sadece kaybedilen kadar ki miktarı yerine koymaktır. Çünkü, kronolojik yaşlanmayla birlikte dudakları etkileyen tüm tabakalarda (kas, yağ dokusu, diş eti, diş) incelme, volum kaybı gelişir. Üst dudakda “bar kod” çizgileri gelişir, uzar,  diş seviyesini geçer. Dermal dolgu malzemeleri ile  bunların hepsi geriye döndürülebilir… Ayrıca dudak ve çevresinin restorasyonu, yüzün orta üçgenini ve yan projeksiyonunu da etkiler. Böylece, daha genç görünüme sahip olabilir, ufak bir parlatıcı ile yaz akşamlarında daha çekici görünebilirsiniz.

  1. “Günlük cilt bakımı rutininiz”e özen gösterin. Sıcak, nemli günlerde farklı cilt bakım ürünlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Aynı giysileriniz gibi düşünün. Güneş koruyucu ve cilt bakım ürünü alışverişine çıktığınızda “rastgele “ demeyin.  Dermatologunuzdan yardım alın. Tatillerde yapılan seyahatler en iyi ve düzenli cilt bakımı uygulamalarını bile sekteye uğratabilir. Havuzda biraz daha fazla kalayım derken cildimiz  biraz daha fazla güneşe maruz kalır, yaşlanma belirtilerinin daha gözle görülebilir hale gelmesine neden olacaktır. Tatilde  güneş koruyucu kreminizi ve nemlendiricinizi yanınızdan ayırmayın.

  1. Vücut ağırlığınızı kontrol altında tutun… Aşırı kilo alıp, vermeyin… Aşırı zayıflama diyetleri deride gevşeme ve sarkmalara; tersine aşırı şişmanlama durumu da deride aşırı gerilme ile elastik lif yapısında bozulmalara neden olur. 40 yaş öncesi, kilo fazlası olan bayanlar, kendi yaşıtlarından daha yaşlı olarak algılanırlar. 40 yaş sonrası ise, bu durum tersine döner; kilolu olanlar diğer yaşıtlarından daha genç gözükebilir

  2. Hayata gülümseyin… Gülümseme hareketi gıdık kaslarınızı çalıştırmanızın en ucuz, en hızlı ve en güvenli yoludur.

 Sonuç olarak bütün bu uygulamalar sonucunda harika görünebilir, öz güveniniz artar, takvim yaşınızdan 10-15 yaş daha genç görünebilirsiniz.

 Hedefinizi belirleyin…

Uygun  tedavi  ve ayrıntı için dermatologunuzdan yardım alın….