112016Eki
Günlük cilt bakımı menüsü…

Günlük cilt bakımı menüsü…

Günlük cilt bakım rutininizde sıralama  “temizle (temizleyici/tonik), nemlendir (serum/nemlendirici) ve koru (SPF içeren ürün)” ilkesine dayalı olmalıdır.

•    Temizleme işlemine, sabah cilt tipinize uygun yumuşak bir temizleyici ile başlayın. Akşam, sabah ile aynı yumuşak temizleyiciyi kullanabilirsiniz. Ancak sorunlu, yağlı, gözenekli bir cilde sahip iseniz ikinci bir kez daha yoğun içerikli  (salisilik, glikolik asit gibi) bir temizleyici ile cildinizi temizleyin
•    Tonikleme, temizleme işleminin ikinci adımıdır. Temizleyiciyi destekler, performansını arttırır, gözeneklerinin nefes almasını ve sıkılaşması sağlar.
•    Sorunlu bölgelere odaklı ürün kullanın. Sivilce, leke, kızarıklık, damarsal lezyonlarınız var ise lokal  ürün kullanın.  Ürününüz uygulama yaptığınız bölgede emilim sağlayana kadar bekleyiniz.
•    Serum ile devam edin. Serumlar konsantre ürünlerdir, emilimleri çok iyidir. Üzerine  sürülen ürünün etkinliğini arttırır. Sabah ve akşam farklı serum kullanmak gerekebilir. Sabah genellikle güneşten korunmaya odaklanın. Nemlendiricinizin altına antioksidan veya vitamin destekli  serumları  uygulayın. Akşam, tüm cilde çok daha güçlü yaşlanma karşıtı serumlar kullanın. Serum ve serum sonrası nemlendiricinizi, boyun, dekolte dahi her yere uygulayın.
•    Nemlendiricinizi serumdan sonra tüm yüz, boyun ve dekoltenize uygulayın. Genellikle sabahları, tercihan hiyaluronik asitli, hafif nemlendiriciler kullanın.  Akşam,  güçlü ve hedefe yönelik nemlendiriciler uygulayın. Eğer ince çizgileri fark ediyorsanız peptitli  krem; eğer derin çizgiler ve kırışıklıklara sahipseniz  retinoidli bir krem, yağlı ve akneye eğilimli iseniz, salisilik asitli ürünler kullanın.
•    En üste en az SPF  30 güneşten koruyucu uygulayın. Nemlendici içerikli bir güneş koruyucu da kullanabilirsiniz. Yüzünüzde spf li krem olmadan evden çıkmayın.
•    Haftada bir kez, ekstra kendinizi ödüllendirin. Cildiniz yağlı ise ve gece retinol kullanmıyorsanız, bir peeling deneyin. Eğer kuru cilde sahipseniz, nemlendirici maske kullanabilirsiniz.

Cilt bakım ürünü alışverişine çıktığınızda içinizden “rastgele” demeyin.
Akıllı alışveriş yapın
Uygun ürün/yöntem seçimi için dermatologunuzdan yardım alın!