152022Nis
Cilt bakım ürünüzü seçerken akıllı alışveriş yapabilmeniz için 9 ipucu

Cilt bakım ürünüzü seçerken akıllı alışveriş yapabilmeniz için 9 ipucu

Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünü alışverişine çıktığınızda içinizden “rastgele” diyor olabilirsiniz; çünkü o kadar seçeneğin arasında birine karar vermek güçtür.

Size, akıllı alışveriş yapabilmeniz için ipuçları;

  1. Alışverişinize güneş kremi ve nemlendiriciyle başlayın. Deri yaşlanmasının engellenmesi için kabul edilen temel prensip; nemlendirme, güneşten korunmadır. Bir diğer değişle, güneşten koruyucu kremler ve nemlendiriciler, en etkin yaşlanma karşıtı ürünlerdir. Düzenli kullanımları ile daha sağlıklı ve genç görünümlü bir cilde sahip olabilirsiniz.

  2.  Güneşten koruyucu krem alırken, geniş spektrumlu (UVB/UVA), en az SPF 30 korumalı ve suya dayanıklı özelliklerde olmasına dikkat etmelisiniz. Açık havadayken iki saatte bir güneş kreminizi yenilemelisiniz.

  3.  Yaşlanan cildinizde nokta atışı yapın: En iyi sonuçlara ulaşmanın yolu tek bir soruna odaklanmaktır. Örneğin; kırışıklıklar mı? ya da koyu renkli lekeler mi? sizi rahatsız ediyor. Hiçbir ürün ciltteki yaşlanma belirtilerinin hepsine birden çözüm olamaz. Aksine, birden fazla yaşlanma karşıtı ürün kullanmak cildinizde harabiyet oluşturabilir ve daha yaşlı görünmenize sebep olur.

  4. Nemlendiricinizi cilt tipinize göre seçin… Günümüzde her derde deva ideal, mucize bir nemlendirici bulunamamıştır. Cildinizi iyi hissetmeniz bile yeterli bir yararlılık olarak kabul edilebilir. Nemlendiricilerin yapılarına bazı özel maddeler ilave edilerek etkinlikleri artırılmaya çalışılır. Retinoidler ve antioksidanlar (vitamin C vb. leri gibi) en etkin aktif bileşiklerdir. İdeal bakım elde etmek için her bir ürünün içeriği ve kullanma sıklığı, kişinin yaşı, deri tipi, mevsim ve iklim özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle gece kullanılan ürünler, gece boyunca cildinizde kalır; vücudunuz dinlenirken, kuruluk ve hasarları onarırlar.

  5. Beklentileriniz gerçekçi olsun: Aldığınız ürünün bir gecede 10 yaş daha genç görünmenizi sağlayacağı ya da yaşlanmanın tüm belirtilerini hızlı bir şekilde azaltacağı doğru olamayacak kadar güzel; ancak bunların hepsi abartılmış vaatlerdir. Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinin sınırlı faydalar sağlayacağını unutmamak gerekir. Bir kremden yüz germe operasyonu sonuçları vermesini bekleyemezsiniz. “Klinik olarak etkinliği kanıtlanmıştır.” demek, ürünün denenmek üzere tüketicilere verildiği anlamına gelir. Bu, ürünün klinik denemelerden geçtiğini ve ABD Gıda ve İlaç Kurumundan (FDA) onay aldığını ifade etmemektedir.

  6. Belirlediğiniz fiyat aralığına uygun bir ürün seçin: Bir ürünün pahalı olması daha iyi olduğu anlamına gelmez. Hiç tereddüt etmeden ifade edilebilir ki; tüm fiyat aralıklarında iyi ve kötü ürünler vardır. Ürünün daha fazla pahalı olması mutlaka daha iyi bir ürün olduğu anlamına gelmez, hatta çoğu zaman çok kötü bir ürün alıyoruz demek bile olabilir.

  7. Ürün etiketini okuyun ve seçiminizi ürünün aşağıdakilerin tümünü sunup sunmamasına göre yapın: “Hipoalerjenik” tir etiketi, bir ürünün allerjiye neden olan hiçbir madde içermediği şekilde test edildiği ve yine ürünün allerjik ya da duyarlı bireyler tarafından tolere edilebileceği anlamına gelmektedir. Ürün buna rağmen alerjik reaksiyona sebep olabilir; ama yine de risk daha azdır. “Komadojenik olmayan” (Non-komedojenik veya non-aknejenik), yani akneye sebep olmayan veya gözenekleri kapatmayan özellik olduğu iddiası da sık rastlanılan yanlışlardandır. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde bu ifadeler için düzenlenmiş herhangi bir standart veya onaylama yoktur. Yoğun, hatta en yağlı nemlendiricilerin etiketleri bile, “gözenekleri tıkamaz” diye iddiada bulunabilirler. Ayrıca birçok madde “yağlı” olarak etiketlenmediği halde cildi yağlı hale getirebilir.

  8.  Sonuçları maksimum seviyeye çıkarın

  9. Ürününüzü seçtikten sonra, dermatologunuzun sizinle paylaştığı bilgileri dikkate alarak kullanınız. Böylece, ürünün en yüksek düzeyde etki göstermesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıntı ve adres dermatoloğunuzdur