182023May
Mutfağınızdan Hazırlayabileceğiniz 10 Yüz Maskesi

Mutfağınızdan Hazırlayabileceğiniz 10 Yüz Maskesi

Hepimizin hayatı o kadar dolu ki.. bir sürü sorumluluk, randevu, toplantı arasında bazen insan tek başına kalıp kendisine zaman ayırmak istiyor. Eğer bir güzellik merkezine zaman ayırmanız mümkün değilse, evde bulunan bazı malzemelerle kendi hazırlayacağınız maskeler sayesinde yüzünüzü yenileyip, canlandırabilirsiniz. İşte size cilt tipinize en uygun yüz maskelerinin yapılışları..

Yağlı ciltlere yumurta beyazı maskesi

Yumurta akı cildi yenileyen proteinler içerdiği için gözenekleri sıkılaştırır ve cildinizdeki fazla yağı alarak cildinizi akneden arındırır. Yumurtanın beyazıyla sarısını ayırın.   Bir limonu yumurta akıyla bir dakika boyunca karıştırın (karıştırmazsanız cildinize rahat bir şekilde uygulayamazsınız). Kuru cilde maskeyi uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Maske kuruduğunda ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

 Akneye yatkın ciltlere yeşil kil maskesi

Yeşil kil maskesi tam size göre… bu maske ciltteki eşitsizlikleri gidererek akneleri yayılmasını engeller. Bir kasede 2 çay kaşığı toz halinde yeşil kili suyla karıştırın. Birkaç damla zeytin yağı  ekleyin ve kalın bir macun kıvamı elde edin. Bu maskeyi 15 dakika süreyle cildinize uygulayın.

Sivilceli ve aşırı yağlı ciltlere aspirin maskesi

Aspirin alerjiniz yoksa cildinizi hemen yatıştıracak aspirinli bu maskeyi deneyebilirsiniz. Aspirindeki asit iyi bir akne karşıtıdır. Hapı kaşık yardımıyla ezin, biraz su ekleyip macun kıvamına getirin. Maskeyi biraz daha kalın hale getirmek istiyorsanız, içine biraz bal ekleyebilirsiniz. Bu maskeyi 10 dakika süreyle yüzünüze uygulayın. Gözünüzü kapatıp rahatlamaya çalışın, kendinizi canlanmış hissedeceksiniz.

Kuru ciltlere avokado maskesi

 Avokadonun içindeki yağ müthiş bir nemlendiricidir. Bir avokadonun yarısını ezin, bir çay kaşığı bal ve gül suyu ekleyin. Karışımı daha pürüzsüz hale getirmek için biraz yoğurt ekleyebilirsiniz. Daha sonra, bu karışımı 15 dakika yüzünüzde bekletip yüzünüzü yıkayın. Cildiniz aşırı kuruysa, gül suyu yerine zeytinyağı ekleyin.

Mat ciltlere muz maskesi

İki muzu macun kıvamına gelinceye kadar ezin ve içine daha besleyici olsun diye iki yemek kaşığı bal koyun. Maskeyi kuru cilde 10 dakika boyunca uygulayın. Çıkarmadan önce beş dakika kadar yüzünüze masaj yapın.

 Işıltılı bir cilt için hurma  maskesi

Hurmayı soyun. Yarım çay kaşığı bal ekleyip blenderla karıştırın. Temiz cilde uygulayın ve 20 dakika bekledikten sonra maskeyi iyice temizleyin çünkü iyi temizlenmezse cildiniz biraz turuncu kalır.

Lekeli ciltlere deniz tuzu ve limonlu maske

Bu maskeyle çok basit ve harika etkiler yaratabilirsiniz. Çeyrek fincan deniz tuzunu limon suyuyla karıştırın. Maskeyi kuru cilde uygulayın. Gözlerinizi kapatıp bu meyveli karışımın tadını çıkarın.

Lekeli ciltlere balkabağı maskesi

2 yemek kaşığı balkabağı püresine, yarım çay kaşığı bal ve biraz da taze krema ekleyin. Maskeyi 10 dakika yüzünüzde tutun, sonra nazikçe kurulayın.

 Nemli ciltlere yulaf maskesi

Yulaf cildi ölü deriden arındırdığı için çok güzel bir temizleyicidir. 2 yemek kaşığı çiğ yulaf ununu bir fincan sütle karıştırın. Bu karışımı kısık ateşte bir miktar pişirin ve yulafın kalın bir macun halini almasını bekleyin. Sütteki laktik asit cildin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Cildiniz yumuşacık ve esnek olacaktır.

Hassas Ciltlere yoğurt maskesi

Bu maske hassas ciltlere çok iyi gelir. Bir fincan yoğurdu kuru ve temiz cilde sürün. 20 dakika bekleyin. Yoğurdun içerisindeki asit yüzünüzdeki tüyleri ve folikülleri hafifletecektir. Güneş yanığı olmuşsanız bir çay kaşığı aloe vera jel ekleyip aynı karışımın cildinizi yatıştırmasını sağlayabilirsiniz.

Cilt bakımında kendinize bir gün ayırın ve cildinizi yenilemek için favori cilt maskenizi uygulayın.