22016Kas
“Yağlı cilt” bakımında yapılan 4 hata

“Yağlı cilt” bakımında yapılan 4 hata

 Yağlı ciltler sert oynar!.. sizi yorar. Cildiniz yağlıysa bunu bilmemenize imkan yok!. Sürekli cildinizdeki yağı silmek istersiniz, yüzünüz fotoğraflarda hep parlak çıkar ve yıkadıktan hemen sonra bile yağlıdır. Bu etkileri ikiye katlamamak adına dikkat edebileceğiniz bazı noktalar var:

1.      Cildi aşırı kurutmak: Yağlı cilde sahip olanlar sürekli ciltlerini kurutur. Alkol içeren ürünler tercih eder ve bu ‘tertemiz’ hissini duymak isterler. Ama cildinizdeki bütün yağı alırsanız, geçici bir rahatlama hissetseniz bile, yağlanma zaman içerisinde geri teper. Sonuçta, vücudunuz aniden kuruyan cildinizin yağ ihtiyacını karşılamak için daha fazla yağ salgılar.

2.      Fazla Nemlendirici Kullanmak: Yağlı ciltlerde sıkça karşılaşılan bir durum ya çok yoğun, ya yanlış bir nemlendiricinin kullanılması ya da ikisi birlikte görülür. Yüzünüzü yıkadıktan sonra herkes ilk 10 dakika kuruluk ve sıkılık hisseder. Yağlı ciltler buna aldanır ve gereksiz derecede fazla nemlendirici kullanırlar. Oysaki zaten 20 dakika sonra yağ bezleri ciltteki yağı yeniden üretirler. Yani 20-30 dakika kadar bekleyip gerçekten cildin ne kadar nemlendiriciye ihtiyacı olup olmadığı anlaşıldıktan sonra gerekli uygulama yapılmalıdır.

3.      Yanlış Temizleyici Kullanımı: Yağlı ciltler kremli ya da yağ bazlı temizleyicilerden kaçınmalı, köpük bazlı temizleyicileri tercih etmelidir. Çünkü bu tip temizleyicilerin içeriğinde cildinizdeki fazla yağı alan ama kurutmayan maddeler bulunur.

4.      Yanlış Etken Maddenin Kullanılması:  Glikolik asit gibi maddeler yerine salisilik asidi tercih edin. Salisilik asit, yağ bezlerinin yağı ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu yer olan kıl diplerine kadar etkiler.  Böylece cilt yüzeyinize dağılmaktan ziyade tam da ihtiyacınız olan derinliklerine giderler.