252019May

Retinol & retinol içeren cilt bakım ürünleri

  • A vitamini, yaşlanma sürecinin “savaşçı molekül”ü, cildinizin “Best friend”i, en etkili gece kremi…

Yapılan bilimsel araştırmalarla, en etkili kırışıklık önleyici ve güneşe bağlı oluşan hasarı tamir edici molekül olarak, etkinliği kanıtlanmıştır. Bu nedenle, yaşlanma sürecinde “savaşçı molekül” olarak tanımlanmış; tedavide “altın standart” olarak kabul edilmiştir. Etkin sonuçları görebilmek için uzun süreli kullanım gereklidir.

Retinol içeren ürünler, hücre yenilenme hızını ve yapılanmasını artırır. Yeni kolajen sentezini uyararak, yaşlanma belirtilerini tersine çevirir. İnce çizgi ve kırışıklıkları azalır, pürüzsüz bir cilt dokusu oluşturur ve renk farklılıklarını giderir.

Retinol, ciltte güneş ışınlarına karşı hassasiyete sebep olduğundan, geceleri kullanılmalıdır. Kuru cilde, bir mercimek büyüklüğünde uygulanmalıdır. Eğer hassasiyet olursa üzerine 5-10 dakika sonra hiyaluronik asitli bir nemlendirici sürülebilir. Sabah güneş koruyuculu bir nemlendirici ile tedavi desteklenmelidir. Tavsiye edilen kullanım sıklığı cilt türüne ve etken madde yoğunluğuna göre değişir. Genellikle, başlangıçta iki gecede bir uygulama, ardından cildin toleransı iyi ise günlük kullanıma geçilebilir.

Ultraviyoleye bağlı ciltteki yaşlanma sürecinin bir adım önünden mi gitmek istiyorsunuz?
Lekelenmelerden mi şikayet ediyorsunuz?
Cildiniz eskisi gibi parlamıyor mu?
Retinol içeren dermakozmetik bir ürün kullanın.
Ayrıntı ve tedavinin adresi dermatologunuzdur.