282014Ağu

Makyaj gündelik hayatın bir parçasıdır

Birçok bayan kırışıklıkları ve cilt bozukluklarını gizlemek için adeta yüzünü makyajla kaplar ya da yanlış rengi seçer. Örneğin koyu tenli bir kişi cildini biraz aydınlatmak için kendisine uymayan, aşırı açık tonları seçebilir veya bazı bayanlar doğal cilt renklerine uygun olmayan çok sıcak ya da çok soğuk renk tonlarını kullanabilirler. İşte hatayı da burada yaparlar.

Yapmanız gereken size daha pürüzsüz, ışıltılı bir görünüm kazandıracak, güneş koruyucu da içeren, nemlendiricili bir fondöten kullanmaktır. Bunun yanı sıra, kırışıklıklarınızın içinde bir katman oluşturmayan, en kalıcı göz farını deneme yanılma yöntemiyle bulmalısınız. Yeni nesil kalıcı rujlar, dudak çevresindeki ince çizgilere bulaşmıyor ve bunun avantajını kullanmak da size kalıyor tabii.

Ayrıca, kullandığınız renklere de dikkat etmeniz gereklidir. Diyelim ki saçınızı gümüş-gri renginde bırakmak istediniz. O halde makyajınızda kullandığınız renkleri buna göre değiştirmelisiniz.

Bu konuda bir makyaj uzmanından yardım alınız.. Doğru makyaja ve en iyi görünüme giden yolda hiçbir şey profesyonel yardımın yerini tutmaz.