62021Ara
Yüzünüzde gördüğünüz her çizgi ve kırışıklık aynı değildir!

Yüzünüzde gördüğünüz her çizgi ve kırışıklık aynı değildir!

Bazı çizgiler dinamik olup yüzümüzde hareketle belirir, sonra kaybolur. Duygularımızı, ifadelerimizi yüzümüzdeki kasların hareketi ile ifade ederiz. Yani yüzümüzle konuşuruz. Kaş arasındaki çatma çizgileri (1,11, 111 çizgisi), alında yatay endişe çizgileri, tavşan çizgileri, göz çevresi kaz ayağı çizgileri, barkod çizgileri, yanaklardaki akordeon çizgileri ağız köşelerindeki hüzün  çizgileri gibi. 30-35 yaşınızdan itibaren,  biraz da genetik arşiv kayıtlarına bağlı olarak kalıcı kalıcı çizgiler haline gelebilir.

Bazı kırışıklar ise statiktir; yüzümüzdeki kas hareketlerinden bağımsızdır. Dinlenme sırasında da görünürler. Yaşlanmaya bağlı ciltteki incelme sonucu statik kırışıklıklar oluşur.

Bazıları ise kıvrım, derin oluk ya da sarkma şeklindedir. Yer çekimine bağlı orta yüzdeki hacim kaybı sonucu burundan ağız çevresine uzanan derin gülümseme çizgileri, ağız köşelerinden aşağıya doğru uzanan hüzün çizgileri gibi. Bu çizgiler mimik hareketleri ile belirebilir ya da yüzde kalıcı olabilirler.

Bazı çizgiler bası, kompresyona bağlı olabilir. Uyurken  yüzün  baskılanmasına bağlı  cildin yastıkla temasından kaynaklanan uyku çizgileri gibi.   Yüzüstü   veya  yan yatarak uyuyan insanlar bu durumdan en çok etkilenirler;  çünkü bu  kişiler  hayatlarının üçte birini  hassas olan yüzlerini  yastığa  gömerek  uyurlar.  Erkeklerde bu kırışıklıklar alın bölgesinde ,  kadınlarda  ise  yanak  ve çevresinde yoğunluk kazanır.  Normal yaşlanma çizgilerinden farklı olarak dikey çizgiler şeklindedirler.

Kırışıklıklar, yüz yaşlanmasının ve yaşam tercihlerimizin sadece bir göstergesidir.

Aynı yaştaki iki kişinin görünümü farklıdır !

Zaman, genlerimiz, çevresel kirlilikler, yer çekimi, alışkanlıklarımız, (mimik) kaslarının hareketi (çatmak, kaş kaldırmak, gülmek), baskı  (yastık, uyku pozisyonu), doku kaybı gibi (kollajen, yağ gibi) pek çok faktörün karmaşık  etkileşimleri sonucu gelişir. Herkesin anne karnından itibaren yaşam boyu maruz kaldığı faktörler parmak izi gibi farklıdır.

 Cildin cevabı, endişesi, kırışıklıkların oluşumu da farklı bir yol haritası izler. Kişiler arası farklılığın sebebi;  zamanı etkileyen bu faktörlerden kişinin ne kadar etkileniyor olmasıdır. Az ya da çok etkilenmek kişinin kendi elindedir.

Kırıpollutionşıklık kotanızı arttıracak 9 faktör

1. Güneş (doğal & yapay )


2. Sigara


3. Hava kirliliği


4. Şeker


5. Alkol


6. Stres


7. Yetersiz uyku


8. Sıcaklık


9. Uygun olmayan kozmetik kullanımı ve uygulamalar

Sağlıklı yaş almak & Cilt kalitesini korumak için REÇETE ;

  • Öncelikle kendinize zarar vermeyin.

  • Genetik ve çevresel risklerinizi fark edin.

  • Kendi yaşamınıza bakın. Sizi hasta eden yaşam alışkanlıklarına son verin.

  • Yaşam tarzınızın sorumluluğunu alın.

  • Kozmetik ürünlerden ve uygulamalardan yararlanın.

Sağlıklı ve kaliteli bir cilt için tedavi bütünlüğü önemli. Cildi yaşlandırmazsak alttaki dokular daha iyi korunur. Gerçekçi beklentiler, kanıta dayalı bilgilerle yapılacak  seçimlerin  cilt yaşlanma sürecine olumlu  katkıları olacaktır.

Çizgi ve kırışıklıklarınız cildinize oturup, sizi yorgun, sinirli, belki de sadece yaşlı gösterdiğinde bunlardan kurtulmak çok daha zorlaşır belki de imkansızlaşır. Oysa en başından bu çizgilerinin oluşmasını engellemek çok daha kolay ve maliyeti düşük bir seçenek.

Hedefinizi belirleyin… Uygun yöntem seçimi ve ayrıntı için doktorunuzdan yardım alın…