102016Tem
Cildinize çikolatalı bayram sonu bakımı…

Cildinize çikolatalı bayram sonu bakımı…

Çikolata deyince hemen ruhumuza bir huzur ve mutluluk gelir. Güneşli bir tatil ve bayram sonu, cildimize de tatlı bir bakım yapalım. Çikolataların birazını da cildimize uygulayalım. Hatta belki çikolata krizlerini atlatmanıza da yardımcı olabilir.

Çikolata (rengi ne kadar koyuysa o kadar iyi) içindeki yaşlanma karşıtı antioksidanlarla cildin yaşlanmaya karşı mücadelesine yardımcı olur, iyileşmeyi ve hücre yenilenmesini hızlandırır. Bitter çikolatanın cildi güneş ışınlarına karşı koruduğu,  mevcut hasarı onardığı, cildi yoğun nemlendirdiği çalışmalarla gösterilmiştir. Çikolata cilt bakım ürünlerinde de kakao özütü, kakao tozu, kakao yağı olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hiç durmayın ve bırakın cildiniz bu lüks çikolata maskesinin keyfini sürsün!  İster tatil gününde, ister güneş sonrası, ister tüm yıl yapabilirisiniz. Her zaman cildinizi nemli ve pürüzsüz hissedin!

Malzemeler: 1/2 bardak kakao veya erimiş bitter çikolata, 2 çorba kaşığı yoğurt, ¼ bardak bal, 1 çorba kaşığı yulaf unu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 yumurta

Hazırlanışı: Küçük bir kasede yoğurt, yağ, bal, yumurtayı bir kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırmaya devam ederken yulaf ve kakaoyu azar azar ekleyin. Yüzünüzü yıkadıktan sonra bir makyaj fırçası ya da kaşık yardımıyla yüzünüze ve dekoltenize uygulayın Yüzünüze nazikçe masaj yapın. 15-20 dakika kadar bekleyin. Ilık suyla yüzünüzü yıkayarak maskeden arındırın. Nazikçe kurulayın ve bir nemlendirici sürün.