12018Eyl
Gözaltı koyu renkli halkalarının sebepleri farklıdır, siz hangi tip gözaltı halkasına sahipsiniz?

Gözaltı koyu renkli halkalarının sebepleri farklıdır, siz hangi tip gözaltı halkasına sahipsiniz?

Güzel bir bakış yüzü aydınlatır. Sebepleri farklı olsa da,  göz altınızda oluşan çukurlar, torbalar ve koyu renkli halkalar   sizi yorgun, uykusuz ve  mutsuz gösterir .

Kozmetik pazarında koyu renkli halkaları ve torbaları azalttığını iddia eden yüzlerce ürün var.  Ancak,  gözaltınızdaki gölgelere neyin sebep olduğunu bulmadığınız sürece hangi ürünlerin gerçekten bu halkaları azalttığını bilmek olası değildir. Farklı sebeplerle ortaya çıkan dört tip gözaltı halkası vardır. Hemen aynanın karşısına geçin ve gözaltı bölgenizi dikkatli bir biçimde inceleyin. Aşağıdakilere göre hangi renk olduğunu tespit edin ve sonra gerçekten faydalı olacak çözümleri arayın.

• Kahverengi lekelenme, genetik özellikleriniz…

• Mavimsi mor renkli halkalar,  uyku eksikliği…

• Menekşe- kırmızı renkte gölgelenme, ciltteki incelmeye bağlı..

• Halkalanma ya da torbalanmaya bağlı gölgelenme yaşlanmayla ilintili belirtilerdir.

Mavimsi mor renkli halkalarınızın  sorumlusu  yaşam  tarzınız olabilir. Kronik uykusuzluk ya da yorgunluk, iklim şartları, stres, alerjiler,  burun tıkanıklıkları, sigara kullanımı, beslenme (aşırı tuz tüketimi, yeterli su tüketmemek), kronik hastalıklar (böbrek, tiroid vb)ve göz bozuklukları, kan oksijen seviyesinin düşmesi ile ilgili olabilir. Çözümü kolay ve size bağlıdır.  Bu mavimsi halkalar, sizin hatalarınız nedeniyle ortaya çıktığı için, önlenebilir. Uykunuzu almanız,  alerjinize, beslenmenize ve yaşam tarzınıza dikkat etmelisiniz. Bol oksijenli ortamlarda bulunmanız ve derin nefes almak faydalı olabilir. Kullanacağınız göz kreminizin kafein & hiyaluronik asit içerikli olmasına dikkat etmelisiniz. Kafein,  kan dolaşımı ve kılcallardan sıvı akışını düzenler. Hiyaluronik asit göz çevrenizi nemlendirir, koruyucu bariyer oluşturur, ince çizgilerin görünümünü azaltır. Göz çevrenizdeki ince çizgiler koyu halkalarınızı daha da belirginleştirir.

Menekşe- kırmızımsı renkte gözaltı halkalarının sorumlusu yaşlanma ve genetiktir. Gözaltında gördüğünüz şey aslında kan damarlarıdır. Cildiniz yaşlandıkça incelir, saydamlaşır ve cilt altındaki damarsal yapı normalden daha görünür hale gelir.  Tedavisi için retinol içeren bir göz kremi kullanmalısınız.  Retinol, göz çevresindeki  cildi kalınlaştırarak kan  damarlarının  daha az görünür hale gelmesini sağlar.

Kahverengimsi-siyah gözaltı halkaları,  cildin güneşten zarar görmesi ve genetik faktörlere bağlı oluşur. Buğday ve koyu renk ciltlilerde lekelenmeler daha da belirgin görülür. Tedavisi zor bir durum olup; mutlak güneşten korunarak lekelerin koyulaşması önlenmelidir. Göz kreminizin içeriğinde retinol, vitamin C vb antioksidan aktif maddelerin olması önemlidir.

Koyu, mor renkli gözaltı halkaları bir renk değişikliği değildir. Gözaltı ile yanak yağ yastıkçıklarında  hacim azalması ve  çökmesi sonucu  arada boşluk ve gölgelerin oluşmasıdır. Bu çukurları ve gölgeleri dışarıdan bir krem ya da kapatıcı ile doldurmaya çalışmak olası değildir. Medikal estetik uygulamalarla göz ve yanaklar  arasındaki  eksilmiş yağ yastıkçığı  doldurulur. Dolgu uygulaması, koyu gözaltı çukurlarının anında daha iyi görünmesini sağlar. Özel olarak üretilmiş dolgu maddeleri bu bölgeye enjekte edilerek ışıltılı, dingin bir yüz görünümü sağlanabilir.