92015Tem
Da Vinci Dudakları

Da Vinci Dudakları

Dudaklarımız,  yüzümüzde en çok göze çarpan noktalardır. Karşılıklı iletişimde,  gülerken, konuşurken önemli rol oynarlar. Herkesin yüzüne uygun dudak şekli,  kalınlığı ve genişliği vardır.  Dudak dolgunlaştırılmasında, doğru oranları ortaya çıkarmak; yani “Altın Oran” a göre uygulama yapmak estetikte en son trenddir. Herkes  Anjelina Jolie’nin dolgun dudaklarına sahip olmak isteyebilir. Ancak o dudaklar her yüze uymaz.  Yüzde oranlara uymayan aşırı şişkin, büyük dudaklar  doğallıktan uzak bir yüz görünümü oluşturabilir.

 Doğru oranları ortaya çıkarmak için Leonardo Da Vinci’nin matematiksel güzellik ve uyum prensibi olan “Altın Oran”ı esas alıp bunu dudaklara uyguluyoruz. “Altın Oran”  tıpkı  Pi sayısı gibi matematikte 1.618’e eşit olan sabit sayıya verilen addır. Evrende yer alan bütün güzel şeylerde (deniz kabuğunda, kelebekte vb)  bu altın oranı görebiliriz. Doğada bulunduğu ve tanrı tarafından oluşturulduğu için “İlahi Oran” da denilir. Leonardo Da Vinci  sanat eserlerinde bu oranı kullanmıştır.

Da Vincinin “Altın Oran” matematiksel hesabına göre burun ile üst dudak arası 1/3, alt dudak ve çene arası 2/3 dür. İki dudağı toplamda 3/3 olarak düşünürsek, üst dudak 1/3, alt dudak ise 2/3 oranında olmalıdır.  Bu oranlara uyarak ve uygun yapıdaki dolgu maddeleri kullanarak doğal, yumuşak ve güzel görünümde dudaklar yapabiliyoruz.