262015Haz
Sıcak ve güneşli yaz günlerinde cildinize buz gibi ferahlık, tazelik, enerji kazandırın

Sıcak ve güneşli yaz günlerinde cildinize buz gibi ferahlık, tazelik, enerji kazandırın

Tonikler ve  termal kaynaklardan elde edilen doğal, mineral destekli sular  daha çok tercih edilmesi gereken solüsyonlardır. Bu ürünler, bağışıklık sistemimizin anahtar hücrelerine etki ederler; içeriklerinde bulunan antioksidan özellikte maddelerle cildin savunma mekanizmasını güçlendirirler, toksinlerden arındırırlar ve enerji kazandırırlar.  Ayrıca, sıcak havalarda buharlaşma ve terleme sonucu ciltten kaybedilen suyu tekrar cilde kazandırabilirler.

Sıcak ve güneşli yaz günlerinde, bu tip solüsyonlar hazır ve kullanıma uygun olarak eczanelerden temin edilebilir ya da evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Gülsuyu, maden suyu/termal su (marketlerde satılan maden suları) ya da bitkisel içeriklerden (papatya çayı, yeşil çay, ıhlamur, nane, maydanoz suyu gibi) elde edilen karışımları tonik olarak kullanabilirsiniz.
Hazır olarak temin ettiğiniz ya da evde hazırladığımız solüsyonları buz dolabında saklayabilir, sprey şişelerine koyabilirsiniz. Cildimizi ferahlatmak, tazelik kazandırmak ve arındırmak amacıyla, ince bir buğu oluşturacak şekilde püskürtün, birkaç dakika bekledikten sonra bir peçeteyle kurulayın. Ayrıca, küçük kompresleri bu solüsyonlarla ıslatarak, cildinize uygulayabilirsiniz. Buz kalıplarında dondurup, cildinize dairesel hareketlerle, hafifçe masaj yapabilirsiniz.