172014Haz

Kleopatra’dan gelen güzellik & kefir

“Kleopatra’nın yaptığı süt banyoları; Macar kadınların salça yaparken domatesi, Fransız kadınların şarap yaptıktan sonra üzüm posasını yüzlerine sürmeleri, İspanyol soyluların portakal posasını yüz maskesi olarak kullanmaları” hidroksi asitler dediğimiz ürünlerin cildimizde kullanımını sağlamıştır.

Kleopatra’nın güzelliğini korumak için süt banyoları yaptığı bilinir. Kleopatra’nın kullandığı ve “gençliğini koruduğu”nu ifade ettiği asit (alfa hidroksi asit/AHA), ekşimiş süt içinde yer alan laktik asittir. Günümüzde evlerimizde sıklıkla tükettiğimiz kefir, laktik asit, güçlü protein/peptit ve vitaminler bakımından (B12 , B1 ve K vitamini) zengin mayalandırılmış süt türevidir. Cildimiz de;

o Cildin pürüzsüzleştirilmesi, canlılığının ve parlaklığının kazandırılması
o Kırışıklık ve diğer yaşlanma belirtilerinde
o Sivilce ve sivilce izi tedavilerinde
o Güneş, hamilelik ve yaşlılık lekelerinde
o Ciltteki yüzeysel yara izi tedavilerinde
o Erkeklerde tıraşa bağlı sivilce ve kıl dönmelerinde kullanılabilirler

Küçük öneriler:
Kefir ile ıslatılmış ince bir tülbenti yüzünüze kapatın. Yarım saat bekleyin. Daha sonra tülbenti kaldırın. Yüzünüzü ovalayarak, nazikce temizleyin. Bol suyla durulayın ve daha sonra nemlendirin.

Çok yoğun bir protein ve glikolik asit kaynağıdır. Her gün yüzünüze sürüp, yarım saat bekleyip, bol suyla durulayabilirsiniz.