152016Ağu

Güzellik hakkında 5 “mit”

Test edilmiş ve doğruluğu kanıtlanmış olan güzellik sırları bazen büyükannelerimizden gelir. Ancak onların verdiği sırlardan hangileri doğru ?
1.    “Yüzünü öyle yapma o şekilde kalacak !”. Sadece, sürekli aynı ifade ile gezmek sanılanın aksine kırışıklığa neden olmaz. Etkili olan, genetik şifre ve  güneş ışınları gibi, faktörler vardır. Mimiklere, gülmeye bağlı kırışıklıklar oluşabilir. Ama, bunun tedavisi için de botox vardır.
2.    “Bulutlu havalarda güneş koruyucusuna gerek yoktur!” Güneş olmasa bile güneş koruyucusu sürmelisiniz. Kış ortasında bile güneş cildinizi hedef   alır.  Bir SPF 30 koruma kullanarak cildinizi ben, leke, kırışıklık, kanser oluşumundan koruyabilirsiniz.
3.    “Saçınızdan bir beyaz kıl çekmek yerine 5 daha getirir !” Rahatlıkla çekebilirsiniz.  O beyaz kılı çekmek komşu kılları etkilemez
4.    “Bacak bacak üstüne atmak varislere neden olur!” varislerinizin sebebi damar duvarlarındaki kolajen, elastikiyet kaybıdır. Aşırı kilo, gebelik gibi yükü   arttıran nedenler varislere neden olabilir. Siz korkmadan oturabilirsiniz.
5.    “Saçlarınız her gece 100 kere fırçalamak parlatır !” Evet, saçınızı 100 kere fırçalamak belki saç dibinizdeki yağları dağıtarak parlatabilir. Ama, aynı    zamanda kopma ve kırıklara da neden olabilir. En önemlisi, saçlarınıza nazik davranmak ve sağlıklı, uygun ürünleri kullanmaktır..