232022Nis
BB, CC ve DD kremler (renkli nemlendiriciler) yeterli bir makyaj bazı mıdır? Klasik fondötenlerden farkı nedir?

BB, CC ve DD kremler (renkli nemlendiriciler) yeterli bir makyaj bazı mıdır? Klasik fondötenlerden farkı nedir?

BB (Beauty Balm/güzellik kremi),  CC  (Color Correction/renk düzenleyici) ve DD (Daily Defense/ yaşlanma karşıtı) kremler, renkli nemlendiriciler ile fondöten arası ürünlerdir. Cildi makyaj ile buluştururlar.  Son yılların en popüler dermakozmetik ürünleridir.  Kozmetik marketlerde satışları  gittikçe patlama şeklinde artmaktadır.

“BB krem” hepsi bir arada özellikte bir bakım kremidir;  nemlendirir, korur, kapatır. “CC krem” BB krem özelliklerine ilave olarak,  cilt tonunu eşitler, aydınlatır. “DD krem”  ise BB ve CC kreme fark atarak;  yaşlanma karşıtı maddeler içerir.  Bu kremler özellikle lekeli, kırmızı, akneli ciltlerde tercih edilir. Cilt yapınıza, yaşam tarzınıza, sosyal yaşantınıza göre fondöten yerine bu kremleri tercih edebilirsiniz.

Fondotenler ile bu renkli nemlendiricilerin farkları nelerdir. Fondötenler, nemlendirici ve koruyucu kremler üzerine uygulanırlar. Renkli nemlendiriciler direkt makyaj bazı olarak kullanıldıkları için, daha hafif ve doğal bir his uyandırırlar.  Normal fondötenlerde karşılaşılan önemli bir sorun renk seçimidir. Bu ürünlerin kullanımında cilt daha açık ve doğal bir görünümde olur. Ancak cilt fondöten sürülmüş kadar parlak durmaz; mat görünür.

Önemli bir ayrıntı renkli nemlendiricilerin  bir çoğunun cildi yenileme ve antiaging etkinlikte olduğu iddia edilmektedir. Ancak özellikle yaşınız, genetik cilt yapınıza, yaşam tarzınıza göre bu kremlerin yanında bir de yaşlanma karşıtı serum kullanmalısınız. Retinol ve C vitamini ağırlıklı bir serum sabah veya akşam kullanmanız uygun olur.

Sonuç olarak fondöteniniz bitmek üzereyse, zamansızlık sorununuz varsa renkli nemlendiricileri deneyebilirsiniz.

Ürün seçiminizde ayrıntı ve adres dermatologunuzdur.