262023Kas

Doku Stimülasyonu ile Cilt Kalitenizi Artırın, Gençleşin!

Doku stimülasyonu, cildine yatırım yapmak isteyenlerde cilt kalitesini artıran, ciltte doğal “lifting”, nem, sıkılık,  ışıltı sağlayan aynı zamanda yaşlanmayı da geciktiren bir uygulamadır. Bu uygulama, yüzün şekli, ifadesi ve mimiklerinde değişikliklere yol açmaz.

Nasıl uygulanır?

Doku stimülasyonu uygulaması, mikro iğneler ya da kanül ile yapılır. Kullanılan temel bileşen ise cildin taşıyıcı kolonlarını (yani kollajen lifleri) besleyen, destekleyen, nemlendiren harç maddesi hiyalüronik asittir.  Ayrıca cildin ihtiyaçlarına göre hiyalüronik aside ek olarak özel cilt canlandırıcı aktif bileşen içeren  karışımlar (vitamin, antioksidan,  amino asit, peptit, mineral,  büyüme faktörleri gibi) kullanılabilir.

Yaş gruplarına göre hangi amaçla kullanılır?

1. Genç grupta (25-35 yaş) yaşlanmaya karşı önlem alma, çevresel faktörlerin (güneş ışınları, çevresel kirlilikler gibi) zararlı etkilerinden korunmanın yanı sıra akne tedavisi için,

2. Hasar görmüş olgun ciltlerde (35-50 yaş) onarmak, yenilemek, korumak ve “lifting” sağlamak için,

3. Yaşlı ciltlerde (50 yaş sonrası) ise yaşlanma etkilerini azaltmak için kullanılabilir.

Uygulama sıklığı ne olmalıdır?

 Uygulama sıklığı ile sayısı kişiye ve cilde özel olup, cilt tipi, cilt yaşı, cilt kalitesi, kişinin yaşam alışkanlıkları, sosyal yaşantısı ve benzeri parametrelere göre planlanır.

Bununla birlikte, şunu asla unutmamalıyız ki her zaman kombine, tamamlayıcı tedaviler daha etkili ve sonuçları daha uzun sürelidir. Olağanüstü sonuç veren hiçbir tekli tedavi yöntemi yoktur.