272014Ağu

Cilt bakım ürünlerinin içindeki allerji ve hassasiyet oluşturan maddeler cildinizi sabote eder

Kullandığınız her ürünün cildinizde hassasiyet oluşturma ihtimali vardır. Bu da demek oluyor ki saç jölesi, spreyi, köpüğü, parfümler, şampuanlar, saç kremleri, duş jelleri ve vücut losyonlarının etiketlerini okuyup cildinizde alerjik reaksiyona sebep olacak bir madde içerip içermediğini kontrol etmeniz gerekiyor.

Bildiğiniz bir alerjiniz yok ise,  ancak cildinizde kızarıklık, kuruluk, kırmızı kabarcıklar görüyor;  kaşıntı hassasiyet hissediyorsanız,  yalnızca yüzünüzde kullandığınız cilt bakım ürünlerini değil, kullandığınız diğer ürünleri de bir değerlendirin. Çünkü suçlu aslında bu ürünler olabilir. Özellikle de boya ve parfüm içeren ürünlerden olabildiğince uzak durmaya çalışın. Boya ve parfümlerin ürünün etkili olup olmamasına hiçbir katkısı yoktur,  hem de  istemediğiniz cilt sorunları sıklıkla bunlar yüzünden karşınıza çıkar.

Eğer allerjiniz varsa, ürün etiketini okuyun ve seçiminizi ürünün aşağıdakilerin tümünü sunup sunmamasına göre yapın:  “Hipoalerjenik” tir  etiketi, bir ürünün allerjiye neden olan hiçbir madde içermediği şekilde test edildiği ve yine ürünün allerjik ya da duyarlı bireyler tarafından tolere edilebileceği anlamına gelmektedir. Ürün buna rağmen alerjik reaksiyona sebep olabilir; ama yine de risk daha azdır.