252016Haz
Cildiniz ne kadar suya ihtiyaç duyar?

Cildiniz ne kadar suya ihtiyaç duyar?

Vücudumuz cildimiz de dâhil işlevlerini yerine getirmek için suya ihtiyaç duyar.  Peki, ne kadar su bizim için yeterlidir?

‘Günde sekiz ile on bardak su içmek gereklidir’ gibi tavsiyeleri siz de almışsınızdır. Ancak, vücudunuzun ne kadar suya ihtiyaç duyduğu kilonuza ve ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak değişir. Örneğin, sıcak ve kuru bir iklimde yaşıyorsanız, terle kaybettiğiniz suyu da hesaba katmanız gerekir. Yani, susamış gibiyseniz, vakit kaybetmeyin, kana kana su için! Su ihtiyacımızın yüzde 20’sini yiyecekler ve çay-kahve gibi içecekler sayesinde karşıladığımızı unutmayın. Alkol hariç; çünkü alkol vücudumuz ve cildimizin su kaybetmesine sebep olur.

Sıvı tüketiminizde yapacağınız değişiklikler cildinizin de güzelleşmesine yardımcı olacaktır. Gazlı içecekler ve alkol gibi kimyasal içeren içeceklerden kaçının. Şekerli içecekler de tüketmeyin,  çünkü şeker glikasyon adı verilen sürece yol açarak yaşlanmayı hızlandırır.

Bunların yerine, suya ek olarak, antioksidan etkisi olan yeşil çay ve şeker ilavesiz doğal meyve suları tüketin. Böylece susuzluk hissi duymayacaksınız ve cildiniz size teşekkür edecek!