252015Haz
Akıllı telefonunuz cildinize pek de akıllıca şeyler yapmıyor olabilir.

Akıllı telefonunuz cildinize pek de akıllıca şeyler yapmıyor olabilir.

Birçok insan cep telefonlarının radyasyon yüzünden zararlı olabileceğini düşünerek endişeleniyor. Cep telefonunuzun cildinizi nasıl etkilediğini hiç düşündünüz mü?  Sarkmış gıdıklar, boyundaki çizgiler ya da akne şikayeti olan kişiler. Akıllı telefonunuz cildinize pek de akıllıca şeyler yapmıyor olabilir.

Kirli ellerinizle kaç kez cep telefonunuza dokunduğunuzu bir düşünün. Yayınlanan bir rapora göre, bu mikrop ve bakteriler telefonla konuştuğunuzda cildinize geçiyor. Yapılan bir çalışmadaki bulgulara göre, cep telefonlarının tuvalet sifonundan 18 kat daha zararlı mikroplar barındırdığından bahsediyor. Ayrıca aynı bölgede devamlı irritasyon ve tahriş de hem akneleri hem de hassasiyeti ve eksema ataklarını arttırabilir. Çözüm önerileri ise: cep telefonunuzu her gün antiseptik solüsyonla silip temizlemek; en etkilisi de yüzünüzün cep telefonu ekranıyla temas etmesini önlemek için kulaklık kullanmak.

iPhone ya da iPad’inize bakmak için kafanızı eğmeniz boynunuzun sarkmasına yol açabilir. Yine aynı çalışmada,  telefon ya da tabletinize bakarken aslında yer çekimine yardımcı olduğunuzu ve dolayısıyla bunun ciltte “aşağı çekici bir kuvvet” yarattığını söylüyor. Tavsiye olarak da telefon ya da tableti tam karşınızda tutmayı öneriyor.