92020Tem

Ameliyatsız Çene Estetiği; Çene & Çene Hattı (Jawline) Dolgusu

Çene ve çene hattının (jawline) dolgu maddeleri ile keskinleştirilmesi son zamanların en popüler estetik uygulamaları arasındadır…

Çene ve çene hattı; yüz bölgesinin elmacıklarla birlikte adeta ana profilini  oluştururur. Çene bölgesi, alt yüzün tek hareketli alanıdır. Ön ve yandan görünümü yüzü tamamlar. Yanlarda keskin bir çene hattı ve elmacıklardan çene ortasına doğru incelen V şekli, yüzün estetik açıdan istenen bir görünümüdür. Yaş almayla, bazen de kilo alımıyla birlikte çene hattında bu keskinlik silinir. Bu durumda kemik yapılara dolgu ile destek verilerek tekrar çene hattı keskinleştirilebilir.

Yüz estetik olarak 3 üç eşit parçaya bölünür.  Alın ve kaşlar üst bölgeyi;  burun, elmacıklar, yanaklar, gözler ve göz çevresi orta bölgeyi;  dudaklar, çene, çene hattı ve gıdı alt bölgeyi oluşturur.  Bu üç bölge birbirine eşit ve orantılı, konturları de düzgün olmalıdır. Bu orana “altın oran” denir; estetik olarak ideal görünümdür. Yüzün üst bölümünde alın bölgesinin uzunluğu sabittir, değişmez. Yanaklar, bazı uygulamalarla yukarıya çekilerek orta yüz kısaltılabilir. Çene de normalden daha küçük, geride veya asimetrik olabilir. Çene ucu dolgusu ile çene daha belirgin halen getirilebilir. Çeneye uygulanan dolgu ile çene ucu uzatılabilir ve öne alınabilir.

Çenenin şekli yüzün daha sevimli veya daha genç görünümünü sağlarken, daha sert bir ifade taşınmasında da kritik rol oynar. Ayrıca çene ve çene hattının keskinleştirilmesi, yüzü gençleştirir, canlandırır, sarkmayı  giderir, gıdı bölgesini de toplar.

Çene ucu dolgusuyla, çene kenarındaki boşluklara ve ağız köşesinden inen kıvrımlara uygulama yaparak o bölgedeki cilt sarkmalarını engellemek de mümkündür. Aynı zamanda alt çene kıvrımı doldurularak bu bölgenin derinliği azaltılabilir ve daha estetik bir çene hattı elde etmek mümkün hale gelir. Yine kısa olan çenenin uzatılması ile hem dudak hem burun görünümünde de değişikler oluşabilir. Alt dudak daha dışa dönük ve dolgun hale gelirken, burun daha küçük ve kalkık görünebilir.