232022May
Yastık  Kılıfınızdaki Arkadaşlarınızı Farkında Mısınız? 

Yastık  Kılıfınızdaki Arkadaşlarınızı Farkında Mısınız? 

Yeni hayatımızda hepimizin her an aklı bakteriler ve mikroplarda. Devamlı ellerimizi yıkıyor, dezenfekte ediyoruz, arkadaşlarımız ile tokalaşmıyor, sarılmıyoruz.  Ancak evinizdeki ya da yatağınızdaki bakterilerin farkında mısınız?

Günlük yaşantımızın üçte birini yatakta geçiriyoruz.  Her gece yüzünüzü yıkadıktan ve dişlerinizi fırçaladıktan sonra yüzünüzü koyduğunuz yer bakteri, mantar ve kirliliklerin toplandığı toplantı alanı olabilir.

Günde yüzümüzden binlerce cilt hücresi döküyoruz. Bu ölü hücreler, ter, yağ, çevresel kirlilikler ve daha da fazlası yastık kılıfınızı bakterilerin çoğalması için uygun bir besi yeri haline getirir. Özellikle sivilceleriniz kötüleşiyor ve nedenini de bulamıyorsanız, suçlu  yastığınız olabilir.

Bir çalışmada, bir hafta boyunca yıkanmamış yastık kılıflarındaki bakteri sayısı diğer ev eşyaları ile karşılaştırılmış. Yastık kılıfında, en çok “kirli” olarak düşündüğümüz klozet kapağındaki bakteri sayısından 17.000 kat daha fazla bakteri olduğu tespit edilmiş. Yıkanmama süresi uzadıkça bakteri sayısı daha da artmış.

Önerilen süre yastık kılıfları için 2-3 günde bir, yatak takımlarının ise en geç haftada bir değiştirilmesidir.

Peki sonrası!
Yatak takımlarını  bakım etiketinde önerilen en yüksek ısıda su ile yıkayın.

Daha sonra kurutucuda kurutun ya da yüksek ısıda ütüleyiniz. Renk uygun ise, çamaşır suyu kullanabilirsiniz.

https://amerisleep.com/blog