82023Ağu

Yaşlanma Karşıtı “Vitamin C”: Beslenme Desteği Olarak mı Alalım, Dışarıdan mı Uygulayalım?

“C vitamini”, cildimizi aydınlatan, kollajen üretimini destekleyen,  güneş ışınlarına karşı koruyan, yaşlanma karşıtı bir silah, güçlü bir antioksidandır.

Peki, C vitaminini meyve, sebze veya beslenme desteği olan tabletlerden mi almalı yoksa  cildimize dışarıdan mı uygulamalıyız?

C vitaminli cilt bakım ürünleri

C vitamini içeren cilt bakım ürünlerinden sağlayacağımız faydayı meyve ve sebzelerden sağlayamayız. Çünkü beslenme veya diyet desteğiyle alınan C vitamininin büyük bir kısmı midede yok olur.  Çok yüksek doz   C vitamini  (3 g/gün) alımıyla ciltteki C vitamini konsantrasyonu tamamlanabilir.

Nasıl bir ürün kullanmalı?

C vitamini içeren ve dıştan uygulanan ürünlerin hepsi aynı değildir. Çok yüksek dozda C vitamini içeren ürünler cildin hassaslaşmasına sebep olabilir. Düşük  dozda bir ürün ise etkisiz olacaktır.

Uygun formülasyondaki ürünlerle  derideki C vitamini miktarı 20 katına kadar artırılabilir. Genellikle önerilen doz yüzde 10-20 oranında kullanılmasıdır.

Saklama koşulları

C vitamini içeren kozmetik ürünler ışık geçirmez ambalajlar içinde saklanmalı, güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Bu ürünler ışığa maruz kaldıklarında  oksidasyona uğrar ve kolaylıkla bozulurlar. Kutu açıldıktan sonra ise çok uzun ömürlü olmazlar.