52019Haz
Güneşten korunmada fiziksel/mineral koruyucuları tercih edin…

Güneşten korunmada fiziksel/mineral koruyucuları tercih edin…

Güneşten koruyucu ürünler, düzenli, uygun ve yeterli miktarda kullanımları halinde, güneşten korunmada altın standarttır. Deri kanseri ve güneşe bağlı deri yaşlanmasını önlemek amacıyla SPF 30 ve üstü koruyucular önerilmektedir. Bu ürünler içeriklerinde kimyasal (inorganik) ve fiziksel (organik) olmak üzere iki çeşit koruyucu filtre içerirler. Bir ürünün SPF değeri kadar içeriğindeki filtreler önemlidir. Ayrıca hiçbir güneşten koruyucu ürün, UV ışınlarını tamamen bloke edemez. Birlikte diğer koruyucu yöntemler kullanılmalıdır.

Fiziksel koruyucular; güneş ışınları ile deri arasında “duvar” bariyer görevi görürler. Direkt ışınları yansıtarak korurlar. Çinko oksit ve titanyum dioksit gibi doğal mineraller tozlar içerirler. Sürüldükleri andan itibaren koruyuculukları başlar.  Su ile temas ve terlemeden sonra tekrarlanmalıdır. Sadece cildin üst tabakasında kalırlar. Emilimleri ve alerji riskleri yoktur. Güvenle, geniş alanlarda tercih edilebilir. Çocuklar, hamileler, hassas, akneli, rozaseli ciltler ve kimyasal malzemelerden kaçınmak isteyenler için  uygundur.

Kimyasal koruyucular; içerisinde oksibenzon, avobenzon, oktokrilen, mexoryl… gibi kimyasal filtreler içerirler. Bu maddeler, güneş ışınlarına karşı bir “sünger” gibi davranır; emerek veya kimyasal bir reaksiyona girerek koruma sağlar. Yüzücü, sporcu gibi su geçirmez bir seçenek isteyen ya da tekrarlamayı unutabilecekler (2 saatte bir) için uygundur. Sistemik emilimleri olabileceği için geniş alanlarda kullanımı çok uygun değildir.

Koruyucu ürün seçerken dikkatli olun…

Bileşimlerinde fiziksel koruyucular içeren ürünleri tercih edin.

Bu ürünler daha uzun süreli ve emniyetli koruma sağlayacaktır.