102023May
Gözaltınızdaki mor renkli halkalar sizi yorgun ve daha yaşlı gösterir…

Gözaltınızdaki mor renkli halkalar sizi yorgun ve daha yaşlı gösterir…

Gözaltındaki koyu renkli halkalar ciddi bir deri sorunu değildir. Ancak, hem erkeklerde hem de kadınlarda ortak bir yakınmadır. Göz çevresi derisi,  ince, şeffaf ve hassas yapıda olup alttaki damarsal yapıların daha görünür hale gelmesini sağlar.  Aynı zamanda bu ince deri yapısında bulunan damarların dışarıya kan sızdırması, sızan bu kanın da oksijene maruz kalarak oksidasyona uğraması sonucu morluklar gelişir.

 Bu mor renkli halkaların nedeni tam olarak bilinmemektedir. Daha çok buğday ve esmer tenlilerde izlenir. Genetik yapıya veya yaşam tarzınıza bağlı olarak oluşabilir.  Kronik uykusuzluk, aşırı yorgunluk, iklim şartları, stres, alerjiler,  burun tıkanıklıkları, sigara, beslenme (aşırı tuz tüketimi, yeterli su tüketmemek), kronik hastalıklar (böbrek, tiroid vb), göz bozuklukları bu tip halkalara neden olabilir.

 Gün boyu göz çevresinde yer alan bu mor renkli halkalar, tedavi edilmezlerse zaman içinde daha da belirginleşerek siyah renk alırlar. Çözümü kolay ve de size bağlıdır.

  1.  Yaşam tarzında değişiklikler. Sizin hatalarınız nedeniyle ortaya çıkan halkalar yaşam tarzınızdaki değişikliklerle önlenebilir. Dinlenmeli ve uykunuzu almalısınız. Her türlü fiziksel ve psikolojik stres, alerji, beslenme ve yaşam tarzınıza önem vermelisiniz. Bol oksijenli ortamlarda bulunmak ve derin nefes almak faydalı olabilir.

2. Uygun formüllü dermo-kozmetik kremlerin kullanılması. Çevresel zararların verdiği hasarı önleyici güneş koruyucuları ve gözaltı halkalarını gizleyici optik ışık yansıtıcıları içeren gözaltı kremleri kullanın. A vitamini (retinol), C ve K vitamini,  kafein ve hiyaluronik asit önemli içeriklerdir. Kafein,  kan dolaşımı ve kılcallardan sıvı akışını düzenler. Hiyaluronik asit göz çevrenizi nemlendirir, koruyucu bariyer oluşturur, ince çizgilerin görünümünü azaltır. Göz çevrenizdeki ince çizgiler koyu halkalarınızı daha da belirginleştirir.

3. Medikal estetik yöntemleri (hiyalurunik asit enjeksiyonları, mezoterapi, lazer teknolojileri)’nden destek alın. Gözaltı hiyaluronik asit enjeksiyonları kılcal damarların yapısını güçlendirilip, morlukların iyileşmesini sağla

4. Güneşten korunmak.  SPF  içeren kremlerin ve UV koruyucu gözlüklerin kullanılmasında fayda vardır.

 5. Kozmetik kamuflaj (concelear/kapatıcı) yöntemleri anlık kurtarıcı  çözümler sağlar. Concelear ve kapatıcı kremler, pat    şeklinde uygulanmalıdır.

Güzel bir bakış yüzünüzü aydınlatır.

Ayrıntı ve adres dermatologunuzdur.