272015Eyl
Cilt bakımınızda altın kurallar

Cilt bakımınızda altın kurallar

Cildinizi  iyi tanıyın, ona zaman ayırın, bir bakım günlüğü oluşturun..

Cildinizi temizleyin

Cilt bakımınızın en önemli ve ilk adımı temizliktir. Cildinizi makyaj, gün içinde deriyi kaplayan cevresel kirlilikler, yağ, ter ve ölü deri hücrelerinden iyi arındırın. Cildiniz tüm bu artıklardan temizlenmedikçe diğer bakım basamaklarından söz etmek anlamsızdır. Arada bir engelleyici katman olduğunda cilt bakımınızın diğer basamaklarından yararlanamazsınız. Cildiniz ne akne ne de siyah noktalardan kurtulabilir. Özellikle akşamları cildinizi iki kez temizleyin. İlki cildinizde gün içinde biriken kir ve makyaj kalıntılarından temizlemek, ikincisi ise detoks etkisi yaparak cildinizi arındırmak, dengelemek ve asıl bakıma hazırlamaktır. Ayrıca birikmiş kirlerden ve ölü hücrelerden arındırmak için haftada iki ya da üç kez peeling yapın.

Cildinizi nemlendirin

Sağlıklı bir cilde sahip olmanın ikinci vazgeçilmez kuralıdır. Cildinizin hiçbir sorunu olmasa bile, var olan dengesini korumak ve dış etkilerin neden olacağı hasarı önlemek için, cildinizin susuzluğunu giderin, nemlendirin… Cildinizin nemini desteklemek için, bol su için…

Cildinizi koruyun

Güneşten ve diğer çevresel faktörlerden koruyun.  Sigara ve alkol tüketmeyin. Yeterli, dengeli (az yağlı ve kalorili) ve doğal beslenin.  Bol meyve, sebze tüketin; diyetisyeninizden beslenme desteği alın. Antioksidan, mineral ve vitamin destekleri kullanın.

Mimik kaslarınızı aşırı kullanmayın. Onları dinlendirin.

Kozmetik ürünlerden ve uygulamalardan yararlanın.

Uygun ürün seçimi ve  ayrıntı için dermatologunuzdan yardım alın.