72020Nis
Cep telefonunuza Corona virüs (COVID-19) dezenfeksiyonu

Cep telefonunuza Corona virüs (COVID-19) dezenfeksiyonu

Akıllı telefonunuz sağlığınıza çok da akıllıca şeyler yapmayabilir!


“Kirli ellerinizle kaç kez cep telefonunuza dokunduğunuzu bir düşünün. Yayınlanan bir rapora göre, bu mikrop ve bakteriler telefonla konuştuğunuzda cildinize geçiyor. Yapılan bir çalışmadaki bulgulara göre, cep telefonlarının tuvalet sifonundan 18 kat daha zararlı mikroplar barındırdığından bahsediyor. Çözüm önerileri ise: cep telefonunuzu her gün antiseptik solüsyonla silip temizlemek; en etkilisi de yüzünüzün cep telefonu ekranıyla temas etmesini önlemek için kulaklık kullanmak .”Evet bu bilgileri, Haziran/2015 de yine bu sitede paylaşmıştım. Şimdi içinde bulunduğumuz dünyayı sarsan, Corona PANDEMİ günlerinde, bakterilere razı olmuş durumdayız. En fazla, aknenizi belki yüzünüzdeki yaraları arttırır. Tedavisi de biraz zor olmakla birlikte mümkün.

Ama, covid-19 için ne yazık ki korunmak zorundayız. Covid-19 pandemisi boyunca akıllı cihazların dezenfeksiyonuna her zamankinden daha dazla özen göstermeliyiz. Virus, oda sıcaklığında, metalde, camda, seramikte ve plastikte günlerce canlı kalabiliyor. Bu nedenle, çevrenizi ve kendi sağlığınızı korumak için, cihazlarınıza zarar vermeyen etkili bir dezenfeksiyon yöntemi uygulamalısınız. En doğru seçenek, şüpheli durumlarda veya ev dışındayken, dijital detoks uygulamak, yani hiçbir şekilde telefonunuza dokunmamaktır. Bunu yapamadıysanız, her temas ya da eve döndükten sonra telefonunuzu dezenfekte ediniz. En uygun seçenek, % 70-80 konsantrasyonda isopropil alkol (el dezenfektanlarının içinde bulunur) ile ıslatılmış makyaj temizleme pamuğu ya da tek kullanımlık yumuşak kâğıt peçete ile telefonunuzun her tarafını 1-2 dakika silin. Dikkat, diğer dezenfektanlar, telefonunuz üzerindeki kaplamayı bozabilir Aynı işlemleri, saat, tablet vb teknolojik cihazlarınıza da uygulayabilirsiniz.

Ayrıca, telefonunuzu ince bir kilitli poşet içinde ya da streç filme sararak da kullanabilirsiniz. Bütün bu seçenekler, sizin yaşam tarzınıza, yaşamınıza, şartlarınıza göre değişebilir. Ancak, klorheksidin, antibakteriyel mendiller vb. ürünler hepsi bakterilere yöneliktir. Viruslara etkili değildir.

Kaynak: https://world-today-news.com/