12022Mar
Yulaf ezmesi deyince aklınıza sadece kahvaltı gelmesin. Yulafın sizi güzelleştirecek kullanımlarını da keşfedin

Yulaf ezmesi deyince aklınıza sadece kahvaltı gelmesin. Yulafın sizi güzelleştirecek kullanımlarını da keşfedin

Yulaf ezmesiyle kahvaltı edince kendinizi hem tok hem de mutlu hissedersiniz. Peki, yulaf ezmesinin cilde çok iyi geldiğini biliyor muydunuz? Tüketildiğinde veya cilde doğrudan uygulandığında ortaya çıkardığı etkilerle yulaf ezmesi tam anlamıyla harika bir besindir.
Yulafın akne tedavisinden ev yapımı vücut peelingine, güneş yanıklarını yatıştırmaya  kadar birçok faydalı kullanım yöntemi vardır. Daha da iyisi, kuru şampuanlara para harcamaya artık son, çünkü biraz yulaf ezmesi ve karbonatla kuru şampuanınızı kendiniz yapabilirsiniz.

1. AKNE TEDAVİSİ
Canınız bugün yulaf ezmesi yemek istemiyor mu? O halde biraz yulaf ezmesi (sade) alıp karıştırın ve soğuduktan sonra aknelerin olduğu sorunlu bölgelere uygulayın. 15 dakika bekleyin ve cildinizi yıkayın. Yulaf ezmesi ciltteki yağ ve bakterileri içine çeker, cildi ölü hücrelerden arındırır.

2. KIZARIKLIKLARIN & HASSASİYETLERİN TEDAVİSİ
Yulaf ya da yulaf ununu öğütüp toz hale getirin ve sonra bir tülbentin ya da temiz bir külotlu çorabın içine koyun. Tülbendi düğümleyin ve küvetin musluğuna bağlayın – böylece suyun bu kesenin içinden akmasını sağlamış olacaksınız. Küveti ılık suyla doldurun, bu keseyi sıkarak suyun içine işlemesini sağlayın. Rahatlayın ve keyfini çıkarın!

3. CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN
Banyo yaparken küvete 1 su bardağı süt, 2 su bardağı yulaf ve 1 çorba kaşığı bal koyarsanız cildiniz nemlenir ve vücudunuz gevşer.

4. YENİLEYİCİ YÜZ MASKESİ
2 çorba kaşığı yulafı (öğütülmüş) 4 kaşık sütle ya da 3 kaşık yoğurt ile karıştırın. Yulafların şişmesi için biraz bekledikten sonra birkaç damla limon suyunu ekleyin. Bu karışımı 20 dakika boyunca cildinizde bırakın ve sonunda parlak, yenilenmiş cildinize kavuşun.

5. SAÇINIZI ARINDIRIN
Kendi kuru şampuanınızı yapmanız mümkün. Yulafları toz haline gelinceye dek öğütün ve sonra da eşit miktarda karbonat ekleyin. Bu karışımı saçınıza uyguladığınızda yağı ve kokuyu içine çekecektir. Sonra da saçınızı fırçalayarak karışımdan arındırın. İşte oldu!

6. VÜCUT PEELİNGİ
2 çorba kaşığı yulafı tam toz haline gelmeden, irili ufaklı parçalar halinde olacak şekilde öğütün. 1 çay kaşığı karbonat ve biraz da su ekleyin—malzemelerin birbirini tutmasını sağlayacak kadar. Cildinize sürün ve 10 dakika kadar peeling yaptıktan sonra durulayın.

7. CİLT SIKILAŞTIRICI MASKE
2 çorba kaşığı yulafa 2 çay kaşığı avokado, 1 yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı bira ekleyin. Malzemeleri karıştırın ve 10 dakika boyunca cildinizde bırakın. Artık kırışıklıklarınıza elveda diyebilirsiniz.

8. YULAF EZMESİ YİYİN
Yulaf ezmesinin dıştan uygulamasının bunca faydasını görmüşken vücudunuzda içten yaratacağı etkileri bir düşünün! Yulafı tatlı tüketmeyi seviyorsanız biraz kahverengi şeker kullanabilir ya da en iyisi taze meyvelerle birlikte yiyebilirsiniz. İşte öğle yemeği vakti gelinceye kadar sizi tok tutacak ve odaklanmanızı kolaylaştıracak harika bir kahvaltı…