222023Eki

Bal Kabağı Sadece Sonbaharın Sembolü Değildir!

Bal kabağı cilt dostudur ve güçlü bir beslenme desteği sağlar. Bu turuncu renkli zengin besin deposunu ister beslenmenizde, isterseniz cilt bakımınızda kullanın. Bal kabağı sayesinde bütünsel  sağlığınızı artırabilir, aynı zamanda daha kaliteli, parlak, lekesiz, esnek, nemli bir cilde sahip olabilirsiniz.

 PEKİ, BU BESİN NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

Bu besin kaynağının en önemli üç özelliği, içeriğinde güçlü antioksidanlar/vitaminler (A, C, E vitamini), lif ve su olmasıdır.

Ayrıca cildin en iyi dostu ve cilt yaşlanmasının tedavisinde “altın değerinde” olan mucize  “A vitamini”nin öncü maddesi beta-karoten içerir.

Yine, sağlıklı cildin “sigortası” olarak kabul edilen ve cildin en büyük desteği “kollajen” üretiminin olmazsa olmazı olan “C vitamini” içerir.

C vitamini yönünden zengin gıdalarla beslenmek diğer pahalı kollajen destekli ürünleri kullanmak yerine hem daha etkili hem daha ucuzdur.

 Ayrıca su içeriği çok yüksektir. Bal kabağı tüketerek cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Aynı zamanda sindirime yardımcı olabilecek ve sağlıklı bir bağırsağı destekleyebilecek güçlü bir “diyet lifi” kaynağıdır. Sağlıklı çalışan bağırsakların yansıması  ise genellikle daha temiz, daha parlak bir cilttir.

 BESLENMENİZE BAL KABAĞINI DA EKLEYİN

Bal kabağını düşük ısıda, tercihan buharda şeker ilavesiz pişirip, püre hâline getirerek çorbalarınıza, soslarınıza ve “smoothie”lerinize ekleyebilirsiniz.  Ayrıca bal kabağının çekirdekleri de  sağlıklı ve çıtır bir atıştırmalıktır. Güçlü sağlıklı yağ, E vitamini ve çinko kaynağıdır. Saç sağlığı için de çok yararlıdır.

 CİLT BAKIM RUTİNİNİZDE BAL KABAĞINA DA YER VERİN

Cilt bakımınızda, kullandığınız ürünlere ek olarak bal kabağından da yararlanabilirsiniz.  Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bal kabağı tarifleri ile hem ekonomik hem de etkili cilt  ve saç bakım ürünleri elde edebilirsiniz.

Bal kabağından “peeling” yapın:

Bal kabağı püresini iri kahverengi şeker (bir çorba kaşığı) veya öğütülmüş yulaf (bir çorba kaşığı) ile karıştırın. Kuru cilde sahip olanlar biraz zeytinyağı da ekleyebilirler. Cildinizi canlandırmak, yenilemek ve yumuşatmak için yüzünüze hafifçe masaj yapın. Durulayın ve ardından nemlendirici uygulayın.

Saçınız için nemlendirici maske hazırlayın:

Bal kabağı püresi, yoğurt ve zeytinyağı karışımı  (bir dilim kabak, yarım su bardağı yoğurt, bir çorba kaşığı zeytinyağı) ile saçınız için nemlendirici maske hazırlayabilirsiniz. Önce bu maskeyi saçınızda 20 dakika bekletip durulayın, ardından şampuan ve krem ile saç bakım rutininizi tamamlayın.