292018Haz

Zarafetle Yaşalmak

Zarafetle yaşlanmayı ve güzel hissetmeyi herkes hak eder.
İçinde yaşadığımız çağ, güzellik ve sağlıklı yaşamın zirve yaptığı bir zamanı temsil ediyor. Saçınızın ne kadar tarz olduğu ya da elbisenizin mükemmelliğinin hiçbir önemi yoktur.

Doğal Yaşlanmanın Sırrı? “Yaşı olmayan ” doğal görünümlü insanlar gibi görünebilir miyiz?”

Zarafetle, doğal yaşlanmayı ve kendini güzel hissetmeyi herkes hak eder. Tabi yaşlanmak var, yaşlanmak var!

Herkes yaş alacak, yaşlanacak; ama kişiler arasında farklılıklar vardır. Bazı insanın yüzü henüz 30 yaşında kırışıklıklarla doluyken bazısının ise 50 yaşındayken bile pırıl pırıl ve gergindir. Biyolojik saati durdurmak ya da gençlik çeşmesi diye bir şey yoksa eğer, bu kişiler arası farkın sırrı ne olabilir acaba? Zaman değişti ve artık bay ve bayanların genç görünmenin sırrını ellerinde tutmak ve aynı zamanda olabildiğince de doğal görünmek istemeleri en yaygın görüştür.

Yaşlanmak demek illa çökmek, sarkmak, kırışmak ve yaşlı görünmek anlamına gelmez. Bilimin estetik sektörüne sunduğu cihazlar, medikal estetik uygulamalar, çeşitli dermokozmetik ürünler ve yaşam tarzınızdaki düzenlemelerle elinizden geleni yaparak her yaşta güzel görünebilir. Bu uygulamalar iyileşme süresi gerektirmeyen uzman kişilerce yapıldığında ve doğru ürün kullanıldığında kısa sürede hedefe ulaşan çözümler sunar.

Her yaşta doğal, sağlıklı bir cilde sahip olmak, zarafetle yaşlanabilmek için ;

Bizler, artık sadece çizgilerin ve kırışıklıklar peşinde değiliz. Yüzü ve estetiği bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Kişinin kendine özgü özellikleri, anatomisi ve ihtiyaçlarına göre tedavi şekli değişebilir. Bir armoni ve simetri içinde kişinin en güzel özelliklerini ortaya çıkararak, doğal ve güzel görünmesi için çalışıyoruz. Mükemmel güzelliğe ulaşmak için aynı zamanda yüzdeki doğru oranları da ortaya çıkarmak gerekir.

Hangi medikal estetik uygulamaları tercih ediyoruz?

Önce karşılıklı iletişim ile kişinin yüz haritasını değerlendiriyoruz. Çökmeler var ise kaybolan volümü yeniden kazandırmak için “hacimlendirici” olarak isim verdiğimiz dolgu maddelerini kullanıyoruz . Hiyaluronik asit dolgu maddeleri enjeksiyonu ile yüzün (burun, dekolte ve eller de dahil) her bölgesine, cildin her katına dolgunluk verilebilir; yüz yeniden orantılı olarak şekillendirilebilir, hacimlendirilebilir ya da retuşlanabilir.

Yaşla birlikte belirginleşen,”hareket halindeki kırışıklık” veya kişiler güldüğünde ve diğer yüz ifadelerini kullandıklarında oluşan çizgileri hafifletmek ya da ortadan kaldırmak için botox uygulamalarından yararlanıyoruz. Botox, sanılanın aksine yüz ifadesini kaybettirmez, aksine doğal bir görünüm kazandırır. Sonuç tamamen hastanın ne istediği, hekimin uygulama tekniği ile ilgilidir. Deneyimli uzman kişilerce uygulandığında güvenilir bir yöntemdir.

Sarkmalar izleniyor ise odaklı ultrason, ve mezolifting gibi ameliyatsız lifting teknolojilerinden faydalanabiliyoruz.

Bu tedavilerle birlikte retinol, vitamin C, hiyaluronik asit vb. aktif maddeleri içeren dermokozmetik cilt bakım ürünleri ve güneş kremlerinin kullanılmasını öneriyoruz.

Son yılların trendi “Odaklı Ultrason Tedavisi” 

Bilim, yaşlanma karşıtı savaşta dalgaları kullanıyor. Son yıllarda “ameliyatsız estetik” te teknolojinin güzellik hizmetine sunduğu, dalgaları (ultrason/ses, radyo, ışık) kullanan cihazların kullanımı hız kazanmış durumda. Odaklı ultrason da bu cihazların en son gelişenidir. Ultrason kelimesi işitme sınırı üzerindeki ses dalgalarını tanımlar; tıpta 50 yıldır, hamile bayanlarda bile, birçok tanı ve tedavi sırasında yaygın olarak güvenle kullanılmaktadır. Ultrason dalgaları cilt hücrelerinin titreşimine yol açarak ısı üretmelerini sağlar. Oluşan ısı etkisiyle mevcut yaşlı kollajenler sıkılaşır ve yeni kollajenler üretilir; cilt yenilenir. Odaklı/fokuslu ultrason cihazları yaşlanma belirtilerine karşı çok daha efektif ve hasta dostu bir şekilde çalışır. Ameliyatsız doğal yüz germe ve cilt sıkılaştırma da, en az risk taşıyan, zahmetsiz yöntemlerden biri olarak gün geçtikçe başarıyla kullanılmaktadır.

Odaklı ultrason hangi bölgelerde kullanılabilir?

 Yüz “güzellik üçgeni” ters döndüğünde
 Ciltde sarkma, yumuşama & gevşeme hissedildiğinde
 Boyun ve dekoltedeki çizgilenmelerde
 Lifting ile çene hattını “düzgün V” şekline getirmek için
 Yüz ovali bozulduğunda
 “Gıdı” sorunu yaşandığında, “Hindi Gıdısı” oluştuğunda
 Göz ve ağız çevresindeki kırışıklıkların giderilmesinde
 Cerrahi tedavi dışında alternatif bir tedavi arandığında
 Göz kapağı ameliyatından sonra “düşük göz kapağı” sorunu varsa.
 Göz altı koyu mor halka & göz altı torbaları varlığında.
 Akne izi ya da geniş gözeneklerin tedavisinde

45 dakikalık, anestezisiz, ağrısız, iş ve sosyal yaşamdan ayrı kalmadan, yan etkisiz bir tedavidir. Her yaşta herkese uygulanabilir Tek bir uygulamadan sonra sonuç hemen fark edilebilir. Etkisi bir yıl sürer.

Günümüzde “ selfie estetiği” diye bir kavram gelişti. 

Cep telefonuyla kendi fotoğrafını çekme akımı, “selfie pozları” gün geçtikçe daha popüler olmakta, daha çok hayatımızı etkilemektedir. Çoğu kişi sosyal medyada paylaştığı resimleri güzel çıksın diye ameliyatsız yapılabilecek medikal işlemler için bizlere başvuruyorlar. Cerrahi ve anestezisiz genç ve güzel görünmek istiyorlar.
Kişinin selfie’sindeki yüzüne, gıdı ve ellerine kayıtsız kalabilmesi imkansız….”ne yapsam?, hangi yönteme başvursam?, nasıl daha iyi görüntü verebilirim? diye düşünüp, çareler aramak için bize danışıyorlar. Fotojenik olma öyle çok da doğuştan gelen bir özellik değildir. Daha fotojenik bir görünüme kavuşmayı, çevreye daha genç ve dinamik bakabilmeyi
sağlayan yeni dolgu, botox, ultrason ve benzeri uygulamalar, daha güzel bir “selfie”ye olanak tanıyor.
15 dakikada 15 yaş daha genç ve 15 ay daha fotojenik olunabiliyor.
Kariyerinde ilerlemek ve sosyal yaşantısında başarılı olmak isteyenler selfie estetik uygulamalarından yararlanabilir.

Kişinin fotoğraflarda daha önce fark etmediği detaylar dikkatlerini çekiyor, düşmüş ağız köşeleri onu hüzünlü gösteriyor, göz altlarında boşluk ve koyu renkli halkalar belirmiş ise onu yorgun gösteriyor, yanaklarını çökük görüyor, pırlanta yüzüğü elinde güzel durmuyor, yüz ovali ya da gülüşünü beğenmediyse selfie estetiği iyi bir seçenektir.

Özet olarak bütün bu uygulamalar sonucunda harika görünebilir, öz güveniniz artar, takvim yaşınızdan 10-15 yaş daha genç görünebilirsiniz.
Sonuç olarak yaşlanmak yaşlı görünmek anlamına gelmez.

Hedefinizi belirleyin, siz de dermatologunuza danışarak kendinize bir yol haritası çizebilirsiniz….