182014Ara
Yüzünüzdeki kahverengi lekelerle baş etmek mümkün mü?

Yüzünüzdeki kahverengi lekelerle baş etmek mümkün mü?

Yüzde çeşitli sebeplerle oluşan kahverengi lekeler, yaşla birlikte gelişen düzensiz renk değişiklikleri, hamilelik lekeleri ve çiller; lazer, kimyasal soyma ve akne tedavisi sonrası gelişen lekeler, kozmetik olarak sıklıkla şikayet ettiğimiz sorunlardır.  İnsanın ruh sağlığını, görünümünü, ilişkilerini ve özgüvenini önemli derecede etkiler. Tedavisi,  zaman ve sabır isteyen bir durumdur. Ancak tedavi edilmezlerse, renk koyulaşır; renk koyulaştıkça, tedavinin yararı azalır. Derinin kahverengini rengi,  “melanin” olarak adlandırılan renk maddesine bağlıdır. Melanin maddesi, renk hücreleri tarafından yapılır. Derinin üst ya da alt tabakasında depolanır.  Dermatologlar, özel geliştirilmiş bir ışıkla, lekenin derinliğini tespit edebilirler. Bir lekeyi tamamen yok edebilmek mümkün olmasa da, lekenin yoğunlu azalabilir, cilt tonu dengelenebilir.

Aydınlık ve ışıltılı bir cilde sahip olmak için,

  1. Lekenin derinliği ve tetikleyen sebebin aydınlatılması (hormonal sebepler, ilaç veya kozmetik kullanımı, eşlik eden hastalıklar gibi) için dermatologundan yardım alın.

  2. Tüm yıl boyunca güneşten korunun, koruyucu ürün kullanın…

  3. Günlük cilt temizliğinize epidermal ölü hücreleri yok eden bir temizleyici veya eksfoliasyon ile başlayın. Böylece daha sonra kullanacağınız ürünlerin etkinlikleri artar.

  4. Nemlendirici altına, yaz/kış, gece/gündüz, olmazsa olmaz, renk açıcı ve ton farklılıklarını düzenleyen antioksidan (vitamin C, kojik asit, fitik asit, phloretin vb antioksidan koruyucular) serumlar ya da destekleyici kozmetik ürünler kullanın… böylece cildinizi 3 lü koruma altına alırsınız. Oksidasyonun ve ultraviyolenin zararlı etkilerinden korur, cilt yaşlanmasının görünen belirtilerinden onarırsınız. Ayrıca, antioksidanlar, melanin sentezini baskılar ya da sentezi uyaran mesajları bloke eder.

  5. Diyet takviyesi olarak, cildin kendini güneş ışınlarından ve çevresel kirliliklerden koruyacak olacak, antioksidan destek ürünleri (vitamin C, E, üzüm çekirdeği özü, resveratrol, likopen, alfa-lipoik asit vb.) kullanın…

  6. Kuruluk ve çizgileri yumuşatmaya yardımcı olan ve gelecekte pigmentasyonu tetikleyebilecek etkenlere karşı koruma sağlayan en az SPF 15 içeren nemlendirici ile bakımınızı sonlandırın.

  7. Gece bakımınızda yapılandırıcı ve aydınlatıcı ürünler kullanın.

Güncel ürünle tıbbi tedavileri birleştirmek için uygun adres dermatologunuzdur!