132019May

Yaş ve güzellik yönetimi….

“Yaş ve güzellik yönetimi” demek,  kişileri genç yaşlarda değerlendirip,  güzellik “check up” yaptıktan sonra,  ileri yaşlara kadar bakımlı, yavaş, kontrollü yaş alacak şekilde ileri yaşlara kadar götürmektir. Bu yolda ilerlerken uygun ve akılcı bir yönetim takvimi ve planı oluşturmak önemlidir.  Kadınları yaşa ve elde etmek sonuca göre iki gruba ayırıyoruz.

Birinci grup, daha genç bir gruptur. Bu grup güzelleşmek peşindedirler.  Daha iyi, parlak, lekesiz yani “kaliteli” bir cilt;  daha iyi bir profil, burun, dudak, çene ve çene hattı istiyorlar. Bu yeni kuşağa “profil kuşağı” ya da “selfie kuşağı” da deniyor. Yaştan bağımsız aslında hepimiz bu gruba aitiz.

İkinci grup, daha yaşlı bir gruptur; yaşlanmak istemezler.  Daha çok yaş yönetiminin peşinde koşarlar. Ama ne yapmaları gerektiğini bilmezler, kafaları karışıktır. Yönlendirilmeye ihtiyaçları vardır

Sonuç olarak,  tüm estetik uygulamalarda yüzün bütünsel değerlendirilmesi, konsültasyon ve kişiye özel  planlama, doğru zamanda yapılmalıdır.