62016Mar
Teknoloji Detoksu !!!

Teknoloji Detoksu !!!

Teknolojik cihazlar, özellikle haberleşme cihazları üzerine çok meraklıyız. Bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlardan hiçbir zaman kopamıyoruz. Hayatımızı kolaylaştırdığı kadar zararlı etkileri de olabiliyor.  İşte bunlardan bazıları;

  1. En iyi arkadaşınızla yapılan maroton konuşmaları!…Bir telefon konuşmasından sonra akıllı telefonunuzu yüzünüzden çektiğinizde yağ ve makyaj kalıntılarını görebilirsiniz. Diğer taraftan yanaktaki terleme de ortama katılır. Gözenekleriniz tıkanır.  Akne ve diğer cilt sorunlarının oluşmasına neden olur.  Aynı zamanda telefonunuz, uzun süreli konuşmada, daha da çok ısınır. Daha çok terleme ve yağ salgısına neden olur. Sorunlar daha da artar.

    Bu durumu, konuşmanızdan kesinti yapmadan engelleyebilirsiniz. Kulaklık kullanarak telefonunuzun yüzünüzle temasını önlersiniz. Ayrıca telefonunuzun ekranına bulaşmış kirlilikleri elinizle ya da kıyafetiniz ile de silmeyin. Eliniz temiz değildir. Eliniz yerine antimikrobiyal mendil kullanın.

    2. Laptop ya da tabletlerinizi kullanırken bilinçaltı alışkanlıkları!..Bu aletlerin kullanımı ile oluşan akneler genellikle yanakta, çenede ve saçlı deri sınırında oluşur. Çünki, insanlar bilgisayar kullanırken fark etmeden ellerini yüzlerine götürürler. Sanki önemsiz bir detay gibi düşünülebilir. Ancak, elinizdeki yağ ve bakteriler cildinizdeki gözenekleri tıkar, istenmeyen cilt problemlerine, aknelere sebep olur.

    Bu durumun oluşumunu engellemek için, dik oturun ve ellerinizi yüzünüze götürmeyin. Sonuçta hem cildiniz, hem de omuriliğiniz bu durumdan memnun olacaktır.

    3. Aletlerin sık temizlenmemesi!… Cihazlar çevreden ve elimizden bulaşan mikropları üstlerinde taşırlar. Birçoğumuzun sık temizleme gibi bir alışkanlığı da yoktur. Herhangi bir aleti temizlemediğimizde, üstündeki bakteriler, konuşma sırasında yüzümüze, yazarken parmaklarımıza bulaşırlar ve cildimizde sorun oluştururlar.

    Mutlaka kullandığımız cihazları temizlemeliyiz. Enfeksiyon oluştuğunda antibakteriyal  ürünler kullanmalıyız.

    4. Gece yarısı haberleşmesi ya da yazışması!… Hepimiz biliriz ki uyku tüm vücudumuz, cildimiz ve beyin sağlığı için çok değerlidir. Ancak gece geç saatlere kadar arkadaşlarımız ile mesajlaşmak,  instagramda yukarı, aşağıya kaydırarak fotograflara bakmak uykusuzluğa neden olur. İyi bir cilt, doğru beslenmek, yeterli uyku gibi sağlıklı alışkanlıklardan kazanılır. Uykusuzluk ve yeterince dinlenememek vücudumuz üzerinde stres oluşturur. Stres de vücudun aşina olduğu herhangi bir sorunu tetikleyebilir. Örneğin; sivilce, eksema gibi.

Günde en az bir saat sağlığınıza zarar veren teknolojik aletlerden, telefonunuzdan, tabletinizden, televizyonunuzdan uzak kalarak detoks yapın.