212023Tem
Spor salonlarından enfeksiyon kapmak mümkün mü?

Spor salonlarından enfeksiyon kapmak mümkün mü?

Teorik olarak spor salonlarından enfeksiyon kapmak mümkündür. Örneğin yoga minderlerinden, spor salonundaki diğer ekipmanlardan ve zeminden bu çeşit enfeksiyonlar kapılabilir. Neyse ki, bu çeşit enfeksiyon riskleri düşüktür. Kişinin direnci, genel sağlık durumu, bağışıklık sistemi de önemli bir etkendir.

Tekrarlayan çıban/apse/kıl dibi iltihabı gibi bir durumunuz varsa spor salonu alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Antrenman sonrası hemen duşa girin, her kullanımdan sonra kıyafetlerinizi yıkayın ve onları nemli ortamlardan yani bakterilerin çoğalabileceği yerlerden uzak tutun. Çantanızın içinde anti-bakteriyel losyonlar, sabunlar taşıyın.

Spor salonlarında oluşabilecek başka bir enfeksiyon ise mantarlardır. Bu durum kendini kasıklarda, ayak parmakları arasında ya da cildin başka bölgelerinde kızarıklık ve kaşıntı şeklinde gösterebilir. Bunu engellemek için bol, hava alan ve sentetik olmayan kıyafetler kullanın. Kıyafetlerinizi kullandıktan sonra olabildiğince hızlı bir şekilde çantadan çıkartıp kurumalarını sağlayın. Çıplak ayaklarla yerlere, duş zeminine basmayın. Duş sonrası cildin kasık ve ayak parmakları gibi kıvrım bölgelerini iyice kurulayın/kurutun.  Elma sirkesi  de sizin için etkili bir mantar önleyicidir.