262014Eki
Sonbaharda, Yapraklar Gibi Cildiniz de Solar ve Kurur. Cildinizin Susuzluğunu Giderin, Derinden Nemlendirin.

Sonbaharda, Yapraklar Gibi Cildiniz de Solar ve Kurur. Cildinizin Susuzluğunu Giderin, Derinden Nemlendirin.

Su, cildimizin hayat ve sağlık kaynağı…. Su, her canlı için hayati öneme sahiptir; yaşam, sağlık ve güzellik kaynağıdır. Cildimizin esnekliği ve yumuşaklığının korunmasında anahtar rol oynar. Derinin normal görünümünü koruyabilmesi için su içeriğinin %10’un üzerinde olması gereklidir.

Deri, görünebilen en büyük organımızdır; su kaybı da dahil olmak üzere vücutta meydana gelen yaşlanma sürecini yansıtır. Vücuttaki bütün hücrelerin arasında bağlantı vardır. Bu nedenle deride su kaybı varsa, buradaki hücreler kaybettiği suyu başka yerlerden sağlayacaktır. Hücreler arası dolaşan sıvıdan, komşu hücrelerden, altta bulunan deri altı dokusundan ve nihayet diğer organlara ait hücrelerden elde etmeye çalışacaktır. Deride su içeriğinin azalmasına bağlı incelme, kırışıklıklar, pullanma, çatlaklar, kızarıklık, kaşıntı, iltihaplanma ve ekzema gelişir.

Cildin nemlendirilmesi için iki yol vardır. Birincisi, derin dokuları suya doyurmaktır (bol su tüketerek, enjeksiyon yoluyla vb). İkincisi dıştan nemlendirici kremler kullanarak deriden suyun buharlaşmasını ve atmosfere su kaçışını önlemektir. Cildimiz yağ ve su dengesini korumak için sürekli çaba gösterir. Cildimizin üzerini kaplayan incecik doğal lipit tabakası ve doğal nemlendirici faktör suyun buharlaşmasını engeller, suyun deride tutulmasını sağlar. Çevresel değişiklikler (rüzgar, güneş, aşırı sıcak ve kuru hava, ısıtıcılar, klimalar), beslenme, hormonal dengesizlikler cildimizin yağ ve su dengesini etkiler.

Nemlendiriciler, derinin doğal nemlendirici yapısını destekleyen kompleks bileşiklerdir. Cilde nem sağlamanın yanında pek çok fayda sağlarlar. Dıştan uyguladığınız nemlendiriciler, daha çok cildinizin üst tabakasına etkilidir. Ancak, unutmayınız ki cildinizin asıl canlılığını ve destek görevini sağlayan, kozmetik görünüm açısından kilit görevi gören, altderidir. Bu temel tabakanın kalınlığı ve nemi (su içeriği), yaşla birlikte azalır. Dışarıdan uyguladığınız kremlerin derinin gözeneklerinden geçerek bu tabakaya ulaşması, anahtar deliğinden bir topu geçirmek kadar olanaksızdır. Bu yüzden asıl etkinin hedeflenen tabakada görülmesi pek olası değildir. Enjeksiyon yoluyla derinin alt tabakasına ulaşarak deriyi canlandırmak gereklidir. Çok ince uçlu iğnelerle, 10 dakikalık bir işlemdir. Tüm yüz, boyun, dekolte ve eller gibi farklı bölgelere uygulanabilir. Özellikle güneşin zararlı etkilerinden korunmak ve erken yaşlanma belirtilerini önlemek için uygulanmalıdır.

Ayrıntı ve adres dermatologunuzdur.