172014Haz

Mutfak dolabınızdan cilt bakımınıza destek öneriler

Mutfak dolabınızdaki malzemeler banyodaki kremleriniz  kadar  faydalıdır.

“Buhar” ile cildinize detox 

Cildinizden terlemeyle birlikte toksin atarsınız, kan dolaşımınız artar, yumuşar, gözenekleriniz açılır. Ardından süreceğiniz kozmetik ürünlerin emilimini kolaylaştırır. Detox için 2 avuç taze papatya, rezene yaprağı, nane yaprağı, gül yaprağı ya da 3 poşet çay (normal çay, bitki çayları gibi) olabilir. Üzerine 2 su bardağı kaynatılmış su ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Bir örtü ile ufak çadır oluşturun. Gözlerinizi kapatın. 5-10 dakika kalın. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Tüm cilt tipleri için temizleyici tonik
Büyük bir demet, taze, parlak ve koyu renkli maydanoz demetini saplarıyla birlikte büyük parçalar şeklinde doğrayın. Cam bir kaba koyun. Üzerine 1 litre kaynar-sıcak su ekleyin. Cam kabınızın ağzını porselen bir tabakla kapatın. Su soğuyana kadar bekleyin. Oluşan karışımı süzün. Buzdolabında saklayın. Sabah akşam, cildinizi koton pamuk ile tamponlayın.

Akneli ciltlerde arındırıcı & temizleyici
1 bardak suda hazırlanmış Alman papatyası (1-2 poşet) çayı, ¼ bardak alkol, 1-2 adet bebek aspirini. Hepsi karıştırılır. Sabah akşam cilt temizlenir.

Akneli ciltlerde temizleyici &kurutucu maske
1 bardak kil, 1 kahve fincanı ekşitilmiş süt-peynir üstü suyu, 1 kahve fincanı zeytin yağı, 1-2 adet bebek aspirini. Hepsi karıştırılır. Haftada iki kez tüm yüze maske şeklinde uygulanır. Bol suyla durulanır.