282017Mar
Kuru ciltler için top 5 öneri

Kuru ciltler için top 5 öneri

1.Kuru cildin nedeni, en iyi tedavi yönteminin bulunmasında belirleyici rol oynar. Altta yatan sebep  araştırılmalıdır. Ayrıntı  ve  adres  dermatoloğunuzdur.

2.Kişisel bakımınızda yumuşak bir sabun veya jel/sıvı temizleyiciler kullanın;  kullandığınız miktarı da en aza indirin. Bol ılık suyla ciltten uzaklaştırın. Kozmetik sıvı temizleyicileri tercih edin. Deodorantlı, renkli  temizleyicileri  kullanmayın. Temizlik maddeleri, çözücüler ve deterjanları eldivenle kullanın.

 3.Banyo veya duş zamanınızı günde sadece bir kez ve 5 dakika ile sınırlayın.  Aşırı su ile temas cildi   kurutabilir.  Su sıcaklığı vücut ısısı sıcaklığında ya  da ılık olmalıdır. Aşırı sıcak ve soğuk sular, vücudumuzun koruyucu lipit tabakasını bozar. Aynı şekilde el ve yüzünüzü de vücut ısısında su ile yıkayın.  Duş sırasında ya da kurulanırken cildinizi ovalamayın.

4.Cildin kendini koruması için neme ihtiyacı vardır. Kuru bir cildi rahatlatmanın en iyi yolu nemlendiricidir. Duştan hemen sonra, cildiniz nemliyken, nemlendirici kullanın. Kuru ciltlerde yağlı  kremler losyonlardan daha çok işe yarar ama kullanması daha zor olabilir. Gün içinde ihtiyacınız olduğunda bu  tür ürünleri tekrar tekrar uygulayın.

5.Yaşadığınız oda içine soğuk buhar aleti, nemli havlu, su dolu bir kap yerleştirilebilir.

6.Bol su için.  Sigara ve alkol tüketmeyin. Omega-3 yağ asitlerinden zengin gıdalarla (büyük balıklar özellikle somon, zeytin ve zeytin yağı, fındık    ve  ceviz gibi yağlı tohumlar, keten tohumu, omega 3 kaynaklı yumurtalar) beslenin ya da besin takviyesi olarak omega-3 içeren ürünler kullanın.