102018Haz

Küçük dokunuşlarla Hollywood yanağı….

Güzel ve çekici yüz şeklinin sırrı; çene ve yanakların ters üçgen ya da V şeklinde olmasıdır. Günümüzde, elmacık kemiklerinin çıkık olması, çenenin sivri olması tercih ediliyor. Yani, yüzün üst kısmının daha çıkık, alt kısmının biraz daha sivri, gözlerin hafif yukarı doğru çekik olması ideal kabul ediliyor.

Yüzün estetik olarak güzel görünmesinde çene ve yanaklar belirleyicidir. Yanaklarımız, genç yaşlarda dolgun ve diri görünümdedir. İlerleyen yaşlarda, yanak içi yağlanmasının artmasıyla, esnekliğini ve diriliğini kaybeder. Sarkmaya, aşağıya doğru kaymaya ve ağız köşelerinden buruna uzanan gülümseme çizgilerine daha fazla baskı yapmaya başar. Bu aşırı yağlanma kişiyi stres, üzüntü ve yorgun olduğunda daha da yaşlı ve bitkin gösterir. Bazen de genetik yapımıza bağlı U/kare şeklinde bir yüze sahip olabiliriz. Bu durum da bizi kendi yaşımızdan daha büyük, daha az dinamik gösterir.

Bu amaçla, yüzün üçgenleştirme ya da U şeklinden V şekline getirmek işlemine “yanak estetiği” ya da “Hollywood estetiği” denilmektedir. Özellikle Hollywood yıldızlarının çok tercih ettiği bir uygulama olduğu için Hollywood yanağı olarak bilinmektedir. Aslında “bişektomi” denilen cerrahi bir işlemdir. Cerrahi işlem düşünmeyen kişilerde, lifting enjeksiyonları ile yanaklarınızı yukarıya kaldırabiliyoruz, elmacıklarınızı şekillendirebiliyoruz. Bu işlemlerle tüm alt yüz, ağız, dudak da yukarıya kalkıyor; mini bir yüz liftingi oluyor. Fazla yağ yastıkçıklarını da teknolojinin güzellik sektörüne sunduğu cihazlarla ve benzeri uygulamalarla eritebiliyoruz. Çene konturunuz de ultrasonik cihazlarla şekillenebiliyor, inceliyor.