22014Eki
Herkes simitlere dikkat etmek zorunda!  Karın yağlarından kurtulmanızı sağlayacak 10 yiyecek

Herkes simitlere dikkat etmek zorunda! Karın yağlarından kurtulmanızı sağlayacak 10 yiyecek

Fit görünen insanlar ve karın kasları için spor yapanlar bile aslında karın yağlarına karşı mücadele etmenin yollarını arar.
Karın yağlarından kurtulmak için en önemli ve hayati sebep ise, karın bölgesinde kalp, akciğer ve sindirim sistemi gibi çok önemli organları taşıyor olmamızdır. Bu bölgede biriken yağlar, hayati organlarımızı etkileyerek kalp hastalıkları, diyabet, diyabetle ilgili hastalıklar, yüksek tansiyona neden olabilir.
Ayrıca vücut kitle indeksinizdeki her %10 artış sizi 1-1.5 yıl yaşlandırır.

“Karın kasları mutfakta yapılır” diye bir söz vardır. Karın yağlarını ortadan kaldıran 10 yiyeceği tüketerek karın yağlarına karşı kendi savaşınızı başlatabilirsiniz:

1. Yağlar; Farklı yağların sağlığa farklı faydaları vardır. Sızma zeytinyağı bazı temel anti bakteriyel özellikler gösterir. Keten tohumu, ayçiçeği ve ceviz yağı, omega-3 yağ asitleri barındırır. Beslenmenizde daha çok E vitamini olsun istiyorsanız kanola, susam tohumu, ayçiçeği tohumu yağını deneyebilirsiniz.

2. Sert kabuklu yemişler (ceviz, fındık, badem) ve tohumlar (arpa, çavdar, buğday vb); Yüksek lif ve protein içerikleriyle hem tok tutan hem de lezzetlidirler. Diğer yandan sağlıklı tekli doymamış yağlar barındıran kabuklu yemiş ve tohumlar karın yağları için bire birdir.

3. Avokado; Avokado, yağlar, sert kabuklu yemişler ve tohumlarla benzer etkiler gösterir. İçeriğindeki tekli doymamış yağlarla, lif, yağ ve protein içeriği kendinizi memnun hissetmenizi sağlar.

4. Karpuz; Yağları parçalayıp eritmek için karpuzdan yararlanın. Bu canlandırıcı yaz meyvesinin %82’si sudur yani yağsız, düşük kalorili bir atıştırmalığın yanında vücudunuzun su ihtiyacını da karşılamış olursunuz.

5. Bitter çikolata; Bitter çikolatadaki flavanoller ve proantosinler iyi kolestorel seviyenizi yükseltir. Dahası, bu lezzetli yiyecek sayesinde kan şekerinizi düzenlenir ve insülin düzeyleriniz kontrol edilir.

6. Somon; Haftada bir kez somon tüketmeye çalışın. Bu favori balık, omega-3 yağ asitleri içerir ve karın yağlarınızla mücadelede size yardımcı olur.

7. Fasulye; Doyurucu, düşük kalorili, yağsız fasulye, protein ve lif açısından zengindir. Yavaş yakılan, sağlıklı karbonhidratlar içermesi sebebiyle de tokluk hissini uzun süre korursunuz.

8. Elma; Hayatı basit yaşamak ve basit şeylerden zevk almak her zaman iyidir. Elma, bolca lif ve su barındıran çok güçlü bir karışımdır ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlarken birçok besini de almanıza yarar.

9. Brokoli; Lif ve protein açısından zengin olan brokoli sindirime yardımcı olur ve tok tutar.

10. Su; Vücudunuzun ihtiyacı kadar su tüketirseniz açlıkla susuzluğu birbirine karıştırmaz, bu tuzağa düşmezsiniz.